Веганські варіант лазаньї готується з овочів. У хід можуть йти сезонні овочі або будь-які інші, які є на прилавках у магазинах. Традиційний соус Бешамель можна замінити на сирно-часниковий. Таке блюдо ви навіть можете заморозити про запас і потім розігрівати його в мікрохвильовці.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Листи лазаньї – 5 шт.
- Томати в соку – 200 гр.
- Цукіні – 300 гр.
- Сир Пармезан – 40 гр.
- Сир Рікотта – 250 гр.
- Часник – 1 зуб.
- Базилік свіжий – 10 гр.
- Масло оливкове – 1 ст. л.
- Перець чорний мелений – за смаком
- Сіль – за смаком
Процес приготування:
Готувати лазанью веганскую легко! Листи лазаньї змастіть з двох сторін оливковою олією.
Цукіні вимити, обсушити паперовими рушниками і натріть на крупній тертці. Базилік помийте і дрібно порубаєте ножем. Часник пропустіть через прес.
Цукіні покладіть на сковорідку, додайте часник, перемішайте, влийте 2 столові ложки води і тушкуйте 5 хвилин на повільному вогні, кабачки повинні стати м’якими.
Зніміть сковороду з вогню, додайте цукіні 150 грам рікотти, базилік, сіль і перець, перемішайте.
Форму для запікання змастіть оливковою олією, покладіть на дно лист лазаньї, на нього викладіть половину кабачкової начинки, накрийте ще одним листом тесту.
Наступним шаром викладіть половину томатів у власному соку, накрийте листом лазаньї.
Потім розкладіть частину цукіні, зверху покладіть лист лазаньї. На нього викладіть томати у власному соку, накрийте останнім листом лазаньї. Завершіть лазанью рікоттою і тертим сиром.
Поставте форму з лазаньєю на 30 хвилин у розігріту до 200 градусів духовку. готову лазанью трохи остудіть і подавайте на стіл.
Приємного апетиту!
Лазанья Лазанья без соусу Бешамель