Якщо вам подобається лазанья, то обов’язково сподобається лазанья з курячим філе. Тим більше багато хто вважають цю страву занадто через свинячого фаршу, але ми замість свинини або яловичини використовуємо і звичайну зовсім не жирну курячу грудку. А щоб було смачніше і соковитіше, додайте в начинку трохи обсмажених печериць.
Інгредієнти: на 5 порц.
- Куряче філе – 700 гр.
- Листи лазаньї – 10 – 12 шт.
- Гриби – 300 гр.
- Помідори свіжі – 300 гр.
- Сир – 200 гр.
- Цибуля ріпчаста – 100 гр.
- Зелень – за смаком
- Масло рослинне – 3 ст. л.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Для соусу: –
- Масло вершкове – 100 гр.
- Борошно пшеничне – 5 ст. л.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
Процес приготування:
Почнемо готувати лазанью з курячим філе. Дрібно наріжте цибулю.
Філе куряче дрібно наріжте.
Гриби дрібно наріжте.
Лук обсмажте на рослинному маслі.
До цибулі додайте куряче філе і обсмажте все разом кілька хвилин.
Додайте в сковорідку гриби, підсолити, поперчіть і смажте всі разом хвилин 10-12, сильно не засмажуючи, інакше гриби будуть сухими і несмачними.
Подрібніть зелень.
В блендері подрібніть томати, попередньо позбавлення від шкірки, потім додайте туди ж зелень і розмішайте.
Приготуйте соус бешамель. Для початку розтопіть вершкове масло.
В масло, додайте борошно і обсмажте все разом ще трохи, щоб борошно придбала легкий коричневий відтінок.
В соус додайте молоко, підсолити, поперчіть. Уваривайте соус, поки він не загусне до стану не занадто щільною сметани.
Викладайте лазанью у форму, змащену трохи рослинним маслом (відваріть листи, як зазначено на упаковці, або ж залиште їх сирими, якщо це передбачено виробником).
Далі пошарово викладайте начинку, починаючи з курино-грибного фаршу.
На шар фаршу викладайте шар соусу.
Далі чергуйте шари: лазанья, фарш, соус і т. д. Останній шар: соус + томати з зеленню. Запікайте лазанью 20 хвилин при температурі 180 градусів.
Далі вийміть деко, посипте лазанью зверху тертим сиром і знову відправте в духовку ще на 20 хвилин.
Подавайте лазанью з куркою, коли вона трохи охолоне, нарізавши на порції.
Приємного апетиту!
Лазанья Лазанья з грибами Лазанья з куркою Лазанья з куркою і грибами м'ясна Лазанья