Лазанья з лаваша з куркою готується швидко і смачно. Використання лаваша дозволяє не витрачати час на заміс тіста. Фарш можна приготувати своїми руками. Запікаємо лазанью з куркою під вершково-молочним соусом.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Куряче філе – 2 шт.
- Морква – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Лаваш – 1 шт.
- Часник – 3 зуб.
- Томатна паста – 3 ст. л.
- Сир Адигейський – 150 гр.
- Масло рослинне – для смаження
- Приправа для курки – за смаком
- Для соусу: –
- Масло вершкове – 2 ст. л.
- Борошно пшеничне – 3 ст. л.
- Молоко коров’яче – 1 склянка
Процес приготування:
Приступимо до готування лазаньї з лаваша з куркою. Куряче філе подрібніть в чаші блендера. Потім його трохи обсмажте на розігрітому рослинному маслі.
Потім подрібніть в блендері очищені моркву, часник і цибулю, перекладіть їх до курячого фаршу і тушкуйте до готовності.
До кінця гасіння цю суміш посипте сіллю і хмелі-сунелі і перемішайте.
На другий сковороді розігрійте вершкове масло і обсмажте в ньому борошно.
Потім налийте в сковорідку склянку молока і на маленькому вогні при безперервному помішуванні зваріть соус. Соус по своєму смаку посоліть.
Увімкніть на 200°С духовку і візьміть будь-яку форму для запікання лазаньї. Дно форми змастіть приготованим соусом.
У форму укладіть шматок листа лаваша.
На нього рівним шаром викладіть частину приготовленої начинки з курки.
Начинку полийте частиною молочного соусу.
Потім закрийте начинку другим шматочком лаваша. На нього укладіть ще частину начинки і змастіть її томатною пастою. У такій послідовності викладіть у форму весь лаваш і начинку.
Останній верхній шар лазаньї посипте подрібненим адигейський сиром.
Запікайте лазанью в розігрітій духовці протягом 20-25 хвилин.
У вас вийде ароматна лазанья з апетитною скоринкою з розплавленого сиру.
Приготовану лазанью з куркою розріжте на порційні шматочки і подайте до столу гарячою.
Приємного апетиту!
класична Лазанья Лазанья з куркою Лазанья з лаваша Лінива лазанья