Сьогодні представляю вашій увазі рецепт лазаньї з макаронних аркушів. Лазанья – смачне, ситне листкове страва з макаронних виробів, яке можна подавати в якості святкового гарячого страви або просто на обід.Вона виходить ніжною і соковитою.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Фарш м’ясний – 700 гр.
- Помідори свіжі – 2 шт.
- Томатна паста – 2 ст. л.
- Масло рослинне – для смаження
- Молоко коров’яче – 1 л
- Борошно пшеничне – 3 ст. л.
- Масло вершкове – 120 гр.
- Мускатний горіх – 1 щіпка
- Листи лазаньї – 250 гр.
- Сир Моцарелла – 200 гр.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
Процес приготування:
Приступимо до готування лазаньї з макаронних аркушів. Листи лазаньї відварити, дотримуючись інструкції, зазначеної на упаковці.
добре розігрійте Сковороду і налийте трохи олії.
Викладіть м’ясний фарш і обсмажте, періодично помішуючи.
Додайте томатну пасту, ретельно перемішайте.
Посоліть і поперчіть, ще раз добре перемішайте. Готуйте на середньому вогні 15-20 хвилин.
В глибокий сотейник покладіть вершкове масло, розтопити його і додайте необхідну кількість пшеничного борошна.
Обсмажте кілька хвилин, постійно помішуючи.
Поступово влити холодне молоко, не перестаючи перемішувати віночком.
Додайте сіль, чорний мелений перець і мускатний горіх. Ретельно перемішайте.
Доведіть до кипіння і зніміть з вогню.
Сир «Моцарелла» натріть на крупній тертці.
Підготуйте форму для запікання. Застеліть форму фольгою.
змастіть Дно білим соусом, покладіть листи лазаньї, потім рівномірно розподіліть обсмажений фарш і натертий сир. Чергуйте інгредієнти, поки вони не закінчаться. Верхнім шаром має бути білий соус і залишився сир.
Форму для запікання поставте в добре розігріту духовку на 40 хвилин при температурі 180 градусів.
Готову лазанью подавайте порційно зі свіжими овочами та зеленню.
Приємного апетиту!
класична Лазанья Лазанья болоньєзе Лазанья болоньєзе з соусом бешамель Лазанья з фаршем Лазанья з фаршем в духовці класична Лазанья з фаршем і соусом бешамель м'ясна Лазанья