Сьогодні представляю вашій увазі рецепт лазаньї з вершками. Хто хоч раз її спробував, той назавжди запам’ятає цей м’який насичений смак. Це неймовірно ситне і соковите блюдо, яке вимагає певної вправності і достатньої кількості часу для приготування. Зараз в будь-якому магазині можна купити вже готові листи для лазаньї, які потрібно лише відварити перед запіканням, а це істотно спрощує процес, адже не треба готувати і розкачувати тісто. Дуже важливо дотримуватися пропорції, щоб приготувати достатню кількість соусу: від цього залежить смак і вигляд лазаньї. З додаванням трав і спецій можна експериментувати, але немає нічого краще для лазаньї, ніж традиційні італійські трави.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Листи лазаньї – 200 гр.
- Курячий фарш – 700 гр.
- Сир Пармезан – 300 гр.
- Вершки – 500 мл
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Томатна паста – 70 гр.
- Масло рослинне – 4 ст. л.
- Масло вершкове – 50 гр.
- Борошно пшеничне – 3 ст. л.
- Приправа Італійські трави – 1 ч. л.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Зелень – 3 пучка
Процес приготування:
Як почати готувати лазанью з вершками? Готуємо продукти для приготування лазаньї. Розморожуємо курячий фарш, якщо це необхідно.
Цибулю очищаємо і нарізаємо дрібними кубиками.
На сковороді розігріваємо олію і висипаємо в нього подрібнену цибулю. При періодичному помішуємо обсмажуємо його до напівпрозорості та легкого рум’янцю.
До цибулі додаємо курячий фарш, розминаючи його лопаткою і одночасно перемішуючи. Важливо домогтися відносно однорідної консистенції фаршу, без великих шматочків. Обсмажуємо суміш цибулі з фаршем на середньо-високій температурі протягом п’яти хвилин.
Додаємо в сковороду томатну пасту, сіль за смаком, італійські трави, чорний мелений перець. .
Щоб консистенція маси була рідшою, вливаємо пару столових ложок води. При середньо-високій температурі готуємо суміш ще п’ять хвилин, не забуваючи помішувати, щоб уникнути пригорання
Для приготування вершкового соусу розтоплюємо на сковороді вершкове масло. Висипаємо в рідке масло, борошно і при постійному помішуванні обсмажуємо його до світло-коричневого кольору.
Тонкою цівкою вливаємо вершки, одночасно перемішуючи масу в сковороді. При безперервному помішуванні готуємо соус на низькій температурі пару хвилин. Соус повинен злегка кипіти і помітно загуснути.
Готуємо листи для лазаньї, згідно інструкції на упаковці. Є варіанти швидкого приготування, де потрібна лише залити продукт окропом. Є варіанти листів, які потребують попередньої варінні. Щоб не помилитися, обов’язково вивчаємо інформацію на упаковці.
Підготовлені листи укладають в один шар в змащену маслом вогнетривку форму.
На покладені листи лазаньї викладаємо достатню кількість приготованого соусу, щоб густо покрити поверхню.
На шар соусу розподіляємо частину начинки з фаршу. Намагаємося сформувати рівну прошарок. Потім покриваємо фарш листами лазаньї.
Повторюємо весь процес, поки не будуть використані всі листи тесту, фарш і соус. Останнім шаром необхідно укласти вершковий соус. Його густо посипаємо натертим на крупній тертці сиром. Форму з зібраної лазаньєю ставимо в попередньо розігріту до 190 градусів духовку на сорок хвилин.
Готову лазанью дістаємо з духовки і даємо їй трохи охолонути протягом пари хвилин.
Розрізаємо прямо у формі на порційні шматки, прикрашаємо за бажанням свіжою зеленню і подаємо до столу.
Приємного апетиту!
класична Лазанья Лазанья з куркою Лазанья з курячим фаршем Лазанья з фаршем Лазанья з фаршем в духовці класична Лазанья з фаршем і соусом бешамель