Основний інгредієнт класичного лечо – це перці. Така заготівля виходить дуже апетитною і добре підходить до будь-яких страв. Лечо можна їсти як в холодному вигляді, так і в підігрітому. За цим рецептом ви навчитеся робити апетитний лечо з солодкого перцю без подальшої стерилізації заготовки.
Інгредієнти: на 1 л.
- Болгарський перець солодкий – 1 кг
- Томатна паста – 400 гр.
- Масло рослинне – 50 гр.
- Оцет столовий 9% – 2 ст. л.
- Сіль – 2 ч. л.
- Цукор-пісок – 2 ст. л.
Процес приготування:
Як почати готувати лечо на зиму без стерилізації? Для початку потрібно підготувати всі продукти. Перці промийте і очистіть від насіння і кошики, наріжте скибочками. Відміряйте рідкі і сипучі інгредієнти.
В каструлю для варива лечо покладіть томатну пасту, додайте сіль з цукром, соняшникова олія.
Введіть в каструлю з пастою очищену воду (1 склянка) і перемішайте до однорідності.
Покладіть нарізані скибочки перцю в каструлю з соусом і поставте ємність на вогонь.
Варіть лечо протягом двадцяти хвилин з моменту закипання, після чого введіть оцет і добре перемішайте вашу заготовку. При бажанні ви можете додати спеції і зелень на ваш смак.
Гарячий лечо розподіліть по банкам, які попередньо потрібно помити і простерилізувати. Заготівлю охолодіть догори ногами в «шубі» впродовж доби, після чого зберігайте як зазвичай.
Лечо «Пальчики оближеш» на зиму Лечо без цибулі та моркви Лечо з перцем і томатною пастою Лечо з перцю без помідорів Лечо з перцю з томатним соком Лечо з томатним соком Салат з перцю в томаті на зиму Салати без часнику на зиму