Традиційно лечо готують зі свіжими помідорами. У даному рецепті вам пропонується замінити помідори на томатну пасту, тільки важливо, щоб вона була якісною. Таке лечо зручно готувати восени, коли свіжих помідорів вже майже немає. До того ж цей спосіб консервації економить час господині, так як не потрібно переробляти помідори. Лечо з томатною пастою виходить таке ж смачне і ароматне.


Інгредієнти: на 2.5 л.

  • Болгарський перець солодкий – 2 кг
  • Томатна паста – 500 гр.
  • Масло рослинне – 200 мл
  • Сіль – 1 ст. л.
  • Цукор-пісок – 150 гр.
  • Оцет столовий 9% – 100 мл
  • Вода – 0.5 л.

Процес приготування:

Як почати готувати лечо на зиму з томатною пастою? Перець помийте, видаліть плодоніжки. Потім розріжте його навпіл і видаліть насіння з перегородками. Перець наріжте на шматочки довільних розмірів і форми. Потім перекладіть його в посуд для гасіння.

В іншу каструлю налийте чисту воду, додайте до неї вказане в рецепті кількість цукру і солі, покладіть томатну пасту, добре перемішайте і цю заливку закип’ятіть.

Киплячій томатною заливкою залийте нарізаний перець. Додайте до перцю рослинне масло, перемішайте і поставте на невеликий вогонь.

Потушкуйте перець в томатній заливці протягом 15 хвилин від початку кипіння, періодично помішуючи. Потім налийте до перцю потрібну кількість оцту, перемішайте і, коли лечо повторно закипить, вогонь вимкніть.

Гаряче лечо розкладіть у заздалегідь простерилізовану баночки і герметично закрийте їх кришками.

Банки переверніть на кришки, накрийте рушником і після повного охолодження перенесіть в місце зберігання.

Вдалих заготовок!

Лечо Лечо з перцем і томатною пастою Лечо з перцю без цибулі та моркви Лечо з перцю на зиму Лечо з перцю пальчики оближеш Лечо з томатною пастою Овочеві салати на зиму Салати без моркви на зиму