Апетитне лечо найпростіше приготувати в мультиварці. Це заощадить вам час, сили посуд, а смак залишиться звичним і знайомим. Лечо – це універсальна заготівля, яка поєднується з будь-якими стравами і смачна сама по собі, з звичайним чорним хлібом.


Інгредієнти: на 1.5 л.

  • Помідори свіжі – 1,5 кг
  • Цибуля ріпчаста – 3 головки
  • Болгарський перець солодкий – 750 гр.
  • Часник – 4 зуб.
  • Сіль – 1 ст. л.
  • Цукор-пісок – 1 склянка
  • Масло рослинне – 0.5 склянки
  • Оцтова есенція – 0.5 ч. л.

Процес приготування:

Як приготувати лечо в мультиварці на зиму? Добре промийте помідори, після чого обдайте їх окропом і зніміть шкірку. Наріжте томат на часточки, видаліть місця кріплення плодоніжок і відправте в блендер.

Інші овочі – цибулю і перець – добре промийте в проточній воді, а потім наріжте довільно. Очистіть часник і пропустіть його через часниковий прес або дуже дрібно наріжте.

В чашу мультиварки складіть перець, цибулю, часник, а потім влийте рослинне масло. Всипте цукор з сіллю, добре перемішайте, а потім увімкніть режим «Гасіння» на одну годину, закрийте кришку.

Через годину влийте в чашу з овочами томатне пюре, додати оцтову есенцію і залиште лечо в режимі «Підігрів» на десять-п’ятнадцять хвилин.

Готовий лечо розлийте по стерильним банкам, після чого відразу ж загорніть. Остигати заготівля повинна догори дном в «шубі» близько доби. Потім приберіть лечо на тривале зберігання.

Лечо «Пальчики оближеш» на зиму Лечо з оцтом на зиму Лечо з часником на зиму Овочеві салати на зиму Салат з перцю в томаті на зиму Салат з помідорів з часником на зиму Салат з помідорів, перцю і цибулі Солодке лечо на зиму