Якщо ви дуже любите баклажани і вже заготовили безліч різних закаток на зиму, скористайтесь ще одним рецептом. Лечо з баклажанів виходить соковитим і досить ароматним. Заготівля відмінно поєднується з будь-якими гарнірами з круп або макаронних виробів. Особливо смачним лечо з баклажанів виходить з відвареною картоплею.


Інгредієнти: на 1.5 л.

  • Баклажан – 600 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 300 гр.
  • Помідори свіжі – 1,2 кг
  • Болгарський перець солодкий – 300 гр.
  • Перець чилі – 0,5 шт.
  • Сіль – 1 ст. л.
  • Масло рослинне – 50 мл
  • Оцет столовий 9% – 30 мл
  • Цукор-пісок – 0,5 ст. л.
  • Паприка мелена – 1 ч. л.

Процес приготування:

Щоб приготувати лечо з баклажанів на зиму, пальчики оближеш Помідори ретельно вимийте і обсушіть, розрізати на кілька частин, видаліть плодоніжку і подрібніть за допомогою блендера до однорідної консистенції, також можна скористатися м’ясорубкою або кухонним комбайном.

Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння і промийте під холодною проточною водою. Очищений ріпчасту цибулю наріжте тонкими півкільцями.

В каструлю з товстим дном вилийте подрібнені помідори. Поставте на середній вогонь і доведіть до кипіння. Потім викладіть півкільця цибулі. Додайте необхідну кількість рослинної олії і столового оцту, всипте кухонну сіль, цукровий пісок і мелену паприку. Знову доведіть до кипіння і варіть ще 15 хвилин.

Баклажани ретельно вимийте і обсушіть, наріжте середніми за розміром брусочками.

Болгарська і гіркий перець вимийте і обсушіть, очистіть від насіння і серцевини, а потім очищений болгарський перець наріжте середніми за розміром шматочками. Очищений гіркий перець дрібно нарубіть гострим ножем.

Потім додайте нарізані баклажани в каструлю і варіть приблизно 10-15 хвилин. Потім додайте болгарський і гіркий перець і варіть ще 10 хвилин. Підготуйте банки, вимийте і стерилізуйте їх в духовій шафі, в мікрохвильовій печі або на водяній бані. Кришки обдайте окропом або прокип’ятіть каструлі приблизно 10 хвилин.

Гаряче лечо з баклажанів зніміть з вогню, акуратно розкладіть по стерильним банкам, і закатайте стерильними кришками з допомогою закаточной машинки. Переверніть банки з лечо з баклажанів догори дном. Залиште в такому вигляді до повного охолодження, закутавши теплою ковдрою. Потім переверніть охолоджені банки з закускою і перемістіть в прохолодне темне місце на зберігання.

Приємного апетиту!

Лечо «Пальчики оближеш» на зиму Лечо по-болгарськи Неймовірно смачні заготовки з лечо Овочеві салати на зиму Салат з баклажанів і перцю на зиму Салат з перцю пальчики оближеш на зиму Салат з помідорів з олією на зиму