Рецепти приготування лечо з додаванням баклажанів стають все більш популярними серед господинь. Головною особливістю такого лечо є нарізка баклажанів і перцю великими шматочками. Оцет в лечо не додається, адже кислинку йому дадуть помідори. Збагатити смак цієї заготовки можете часником і зеленню.


Інгредієнти: на 6 арк.

  • Помідори свіжі – 3 кг
  • Болгарський перець солодкий – 1.5 кг
  • Баклажан – 1.5 кг
  • Сіль – 2 ст. л.
  • Цукор-пісок – 0.5 склянки
  • Масло рослинне – 0.5 склянки

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування лечо з баклажанами, помідорами і перцем на зиму? Овочі для приготування лечо добре промийте проточною водою і залиште на деякий час, щоб стекла вода.

Перці розрізати на половинки, видалити плодоніжки і насіння і промийте їх.

У баклажанів видаліть хвостики і можете очистити їх від шкірки, якщо баклажани дозрілі.

Помідори наріжте на шматочки і подрібніть їх на м’ясорубці.

Отримане томатне пюре перелийте в каструлю для варіння варення і помістіть її на вогонь. Варіть пюре протягом 30 хвилин від початку кипіння. Потім покладіть в пюре потрібну кількість солі, цукру, налийте олію і тушкуйте ще 30 хвилин.

Промиті і очищені баклажани і перці розрізати на великі шматочки. Нарізані овочі перекладіть в каструлю з томатним пюре, перемішайте і тушкуйте на маленькому вогні ще 30 хвилин.

За цей час стерилізуйте сухим способом банки і прокип’ятіть кришки.

Готове лечо розкладіть по банках і відразу герметично закупорьте. Баночки остудіть під «шубою» і перенесіть на зберігання в прохолодне і темне місце.

Вдалих заготовок!

Закуска з баклажанів на зиму Лечо «Пальчики оближеш» на зиму Лечо з баклажаном і перцем Лечо з перцю без цибулі та моркви Лечо з перцю і помідорів Салати без цибулі на зиму Салати з болгарського перцю на зиму Солодке лечо на зиму