Однією з найулюбленіших заготовок, якою я хочу поділитися з вами, є лечо з баклажани по-корейськи. Люблю літньо-осінню пору, коли починається процес зимових заготовок. Ароматна закуска виходить в міру гострої і обов’язково припаде до смаку всім.
Інгредієнти: на 1 л.
- Цибуля ріпчаста – 2 головки
- Морква – 300 гр.
- Болгарський перець солодкий – 300 гр.
- Баклажан – 6 шт.
- Часник – 6 зуб.
- Сіль – 2 ст. л.
- Для маринаду: –
- Масло рослинне – 80 мл
- Оцет столовий 9% – 50 мл
- Перець чорний мелений – 0,5 ч. л.
- Перець червоний мелений – 0,5 ч. л.
- Цукор-пісок – 1 ст. л.
- Сіль – 1 ч. л.
- Коріандр – 1 ч. л.
- Куркума – 1 ч. л.
- Вода – 2 л
- Сіль – 2 ст. л.
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування лечо з баклажани по-корейськи? Вимийте баклажани, болгарський перець і моркву. Вимиту моркву очистіть за допомогою овочечистки.
добре розігрійте Сковороду і налийте половину від необхідної кількості рослинного масла. У гаряче масло викладіть червоний мелений перець, куркуму і половину меленого коріандру. Прогрійте на повільному вогні кілька секунд і відразу зніміть сковороду з вогню.
В окремій ємності з’єднайте цукровий пісок, кухонну сіль, чорний мелений перець і залишився мелений коріандр. Влийте другу частину рослинної олії і ретельно перемішайте, відставте в сторону, поки остигає рослинне масло в сковороді з приправами.
Потім з’єднайте обидві масляні суміші, добре перемішайте і залиште настоюватися приблизно на 50-60 хвилин. Тим часом наберіть в каструлю 2 літра холодної води, поставте на вогонь, додайте 2 столові ложки солі і доведіть до кипіння.
Вимиті баклажани наріжте невеликими брусочками.
Підготовлені баклажани викладіть у киплячу воду, накрийте кришкою, доведіть до кипіння. Зменшіть вогонь і, постійно помішуючи, варіть баклажани приблизно 5-7 хвилин.
Баклажани злийте через сито або друшляк і дайте стекти зайвої рідини. Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, промийте і наріжте тонкими півкільцями.
Очищену моркву натріть на тертці для моркви по-корейськи.
Болгарський перець очистіть від насіння і серцевини, наріжте тонкою соломкою.
Часник очистіть від лушпиння, промийте і подрібніть за допомогою гострого ножа.
Підготовлені інгредієнти складіть в металеву ємність з товстим дном.
Залийте настоявшимся маринадом і акуратно перемішайте. Залиште настоюватися приблизно на 2 години, кожні 30 хвилин, обережно перемішуючи ароматну закуску. Підготуйте банки, вимийте і стерилізуйте їх в духовій шафі, в мікрохвильовій печі або на водяній бані. Кришки обдайте окропом або прокип’ятіть каструлі приблизно 10 хвилин.
Гостру закуску акуратно розкладіть по стерильним банкам, рівномірно розподіляючи маринад.
Повністю заповніть банки. Банки з закускою з баклажан, накрийте кришками, помістіть в каструлю, попередньо застеливши дно кухонним рушником.
Налийте теплої води по плечики банок і стерилізують 25 хвилин після закипання на тихому вогні. Акуратно вийміть гарячі банки, загорніть з допомогою закаточной машинки, переверніть догори дном. Залиште в такому вигляді до повного охолодження, закутавши теплою ковдрою. Потім переверніть охолоджені банки з закускою і перемістіть в прохолодне темне місце на зберігання.
Приємного апетиту!
Баклажани з перцем на зиму Баклажани як гриби на зиму Гострі салати на зиму Лечо з перцем і морквою Овочеві салати на зиму Салат з баклажанів, цибулі та моркви на зиму Салат з перцю, моркви та цибулі на зиму Салати з баклажанів на зиму