Лечо з болгарського перцю – не просто смачна універсальна закуска, яка чудово поєднується з різними стравами, але і справжня скарбниця вітамінів. Приготувати таку закуску в домашніх умовах зовсім не складно, головне – слідувати інструкції, яка представлена вашій увазі.


Інгредієнти: на 4 л.

  • Помідори свіжі – 3 кг
  • Болгарський перець солодкий – 2 кг
  • Морква – 1 кг
  • Оцет столовий 9% – 70 гр.
  • Цукор-пісок – 200 гр.
  • Масло рослинне – 200 гр.
  • Сіль – 1,5 ст. л.

Процес приготування:

Як приготувати лечо на зиму рецепт з болгарського перцю? Для початку необхідно ретельно промити помідори, потім нарізати їх скибочками, видаливши плодоніжки, подрібнити за допомогою м’ясорубки до консистенції пюре. Потім пропускаємо отриману масу через сито для того, щоб видалити залишки шкірочки. Після цього томатне пюре вливаємо в каструлю.

Наступний крок – промиваємо болгарський перець, видаляємо з нього плодоніжки і перегородки, потім нарізаємо невеликим кубиком.

Очищаємо від шкірки моркву натираємо на тертці.

Каструлю з томатним пюре відправляємо на повільний вогонь і варимо протягом п’ятнадцяти хвилин.

Через п’ятнадцять хвилин до томатного пюре додаємо подрібнений перець і моркву.

Туди ж додаємо рослинне масло, цукор і сіль. Отриману масу ретельно перемішуємо. Варимо протягом двадцяти п’яти хвилин, потім додаємо в загальну масу оцет. Після цього варимо лечо ще п’ять хвилин.

Тим часом займемося стерилізацією банок. Банки моєму з використанням харчової соди, прополіскуємо, потім тримаємо над парою протягом двадцяти хвилин. Кришки кип’ятимо протягом п’яти хвилин.

В стерилізовані банки розливаємо готове лечо і закатуємо кришками.

Перевертаємо заготовки догори дном, закутуємо щільним ковдрою і залишаємо в такому вигляді до тих пір, поки вміст банок повністю не охолоне.

Лечо з морквою на зиму Лечо з перцю і помідорів без стерилізації на зиму Лечо з перцю і помідорів пальчики оближеш Салат з перцю в томаті на зиму Салат з перцю і моркви на зиму Салат з червоних помідорів на зиму Солодке лечо на зиму