При приготуванні лечо важливо зберегти продукти шматками і не перетворити закуску в ікру. Лечо, заготовлене таким способом, дуже сподобається любителям гострих страв, але пікантність при бажанні можна регулювати, якщо зменшити кількість червоного перцю.
Інгредієнти: на 2.5 л.
- Кабачки – 1 кг
- Помідори свіжі – 1 кг
- Болгарський перець солодкий – 1 кг
- Сіль – 1 ч. л.
- Часник – 3 зуб.
- Перець чилі – 1 – 2 шт.
- Цибуля ріпчаста – 2 головки
- Перець чорний мелений – за смаком
- Перець духмяний горошок – 4 шт.
- Масло рослинне – 70 гр.
- Паприка – 1 ч. л.
- Приправа (на вибір) – 1 ч. л.
- Лавровий лист – 1 шт.
Процес приготування:
Щоб приготувати лечо з кабачків без оцту, цибулю з часником очистіть від лушпиння і дрібно подрібніть ножем
Кабачок вимийте і якщо овоч молодий, разом зі шкіркою поріжте кубиками. У зрілого кабачка обріжте шкірку і видаліть серцевину і насіння.
Помідори покладіть в окріп на 2 хвилини, попередньо зробіть неглибокий надріз хрестом, і видаліть шкірку. Поріжте помідори кубиками.
В 5-літрову каструлю налийте олію і трохи нагрійте на плиті. Покладіть в неї перці, цибуля, часник і розігрійте овочі на малому вогні. Після закипання варіть їх 15 хвилин, помішуючи.
Перекладіть в каструлю кабачки і помідори, добре розмішайте. Покладіть лавровий лист, поламавши його на частини, горошини перцю і спеції із сіллю.
Знову перемішайте заготівлю і варіть 20 хвилин помішуючи. Підготуйте банки: вимийте їх з содою і стерилізуйте. Кришки прокип’ятіть 10 хвилин.
Розкладайте гарячий лечо в банки і прикрийте кришками. Розташуйте заготовку в широку каструлю, залийте в неї гарячу (але не киплячий) воду до плічок тари і прокип’ятіть 20 хвилин.
Дістаньте банки і закупорьте кришки. Переверніть тару і накрийте теплою тканиною. Залиште лечо остигати на добу.
Приємного апетиту!
Гострі кабачки на зиму Лечо з кабачками і перцем Лечо з перцю і помідорів Салат з перцю і цибулі на зиму Салат з перцю і часнику на зиму Салат з помідорів з цибулею на зиму Салат з помідорів з часником на зиму Салати з цибулею на зиму