Лечо – популярна заготівля у багатьох господинь. і це не дивно: кожній хочеться порадувати сім’ю яскравою, смачною і ароматною закускою в холодну пору року. Лечо з кабачків на зиму без стерилізації заощадить ваш час і сили, адже готувати його дуже легко і просто.
Інгредієнти: на 3 л.
- Кабачки – 2 кг
- Помідори свіжі – 1 кг
- Болгарський перець солодкий – 500 гр.
- Цибуля ріпчаста – 500 гр.
- Томатна паста – 350 гр.
- Масло рослинне – 1 ст.
- Цукор-пісок – 1 склянка
- Сіль – 3 ст. л.
- Оцет столовий 9% – 1 ст. л.
Процес приготування:
Щоб приготувати лечо з кабачків на зиму без стерилізації, кабачок помити, просушити на кухонному рушнику. Якщо кабачок немолодий, зрізати з нього шкірку і видалити великі насіння. М’якоть кабачка нарізати невеликими кубиками.
Перець помити, трохи просушити. Видалити плодоніжку, розрізати і очистити перець від насіння. Нарізати перець невеликими кубиками.
Цибулю очистити, нарізати півкільцями.
Помідори помити, просушити і нарізати кубиками.
Всі інгредієнти підготувати до змішування для приготування лечо з кабачків.
У каструлю влити літр води, поставити каструлю на повільний вогонь. Розчинити у воді сіль, цукор, додати рослинне масло. Після влити томатну пасту, все акуратно перемішати.
Влити оцет, перемішати.
Першими всипати в маринад кабачки. Варити 10 хвилин.
Потім додати в каструлю перець і цибулю, перемішати.
В останню чергу відправити в лечо помідори. Варити ще 10 хвилин для пропарювання.
Банки і кришки для закачування лечо на зиму стерилізувати. У банки готове викласти лечо з кабачків без стерилізації. Закатати банки, перевернути догори дном, укутати ковдрою. Залишити в такому положенні банки з лечо на добу. Після переставити закуску в прохолодне темне місце для кращого зберігання. Приємного апетиту!
Лечо «Пальчики оближеш» на зиму Лечо з кабачків пальчики оближеш на зиму Лечо з оцтом на зиму Лечо з перцю на зиму Салат з помідорів і цибулі з маслом на зиму Салат з помідорів, перцю і цибулі Салати з цибулею на зиму Солодке лечо на зиму