Лечо – популярна заготівля у багатьох господинь. і це не дивно: кожній хочеться порадувати сім’ю яскравою, смачною і ароматною закускою в холодну пору року. Лечо з кабачків на зиму без стерилізації заощадить ваш час і сили, адже готувати його дуже легко і просто.


Інгредієнти: на 3 л.

  • Кабачки – 2 кг
  • Помідори свіжі – 1 кг
  • Болгарський перець солодкий – 500 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 500 гр.
  • Томатна паста – 350 гр.
  • Масло рослинне – 1 ст.
  • Цукор-пісок – 1 склянка
  • Сіль – 3 ст. л.
  • Оцет столовий 9% – 1 ст. л.

Процес приготування:

Щоб приготувати лечо з кабачків на зиму без стерилізації, кабачок помити, просушити на кухонному рушнику. Якщо кабачок немолодий, зрізати з нього шкірку і видалити великі насіння. М’якоть кабачка нарізати невеликими кубиками.

Перець помити, трохи просушити. Видалити плодоніжку, розрізати і очистити перець від насіння. Нарізати перець невеликими кубиками.

Цибулю очистити, нарізати півкільцями.

Помідори помити, просушити і нарізати кубиками.

Всі інгредієнти підготувати до змішування для приготування лечо з кабачків.

У каструлю влити літр води, поставити каструлю на повільний вогонь. Розчинити у воді сіль, цукор, додати рослинне масло. Після влити томатну пасту, все акуратно перемішати.

Влити оцет, перемішати.

Першими всипати в маринад кабачки. Варити 10 хвилин.

Потім додати в каструлю перець і цибулю, перемішати.


В останню чергу відправити в лечо помідори. Варити ще 10 хвилин для пропарювання.

Банки і кришки для закачування лечо на зиму стерилізувати. У банки готове викласти лечо з кабачків без стерилізації. Закатати банки, перевернути догори дном, укутати ковдрою. Залишити в такому положенні банки з лечо на добу. Після переставити закуску в прохолодне темне місце для кращого зберігання. Приємного апетиту!

Лечо «Пальчики оближеш» на зиму Лечо з кабачків пальчики оближеш на зиму Лечо з оцтом на зиму Лечо з перцю на зиму Салат з помідорів і цибулі з маслом на зиму Салат з помідорів, перцю і цибулі Салати з цибулею на зиму Солодке лечо на зиму