Лечо – популярна серед господинь заготівля на зиму. Найсмачнішою завжди виходить заготівля, не вимагає великої кількості інгредієнтів. Даний рецепт передбачає використання в приготуванні лечо трьох основних компонентів – помідорів, болгарського перцю і часнику. Просто і завжди смачно!


Інгредієнти: на 3 л.

  • Болгарський перець солодкий – 5 кг
  • Помідори свіжі – 4 кг
  • Часник – 6 зуб.
  • Масло рослинне – 1 ст.
  • Цукор-пісок – 1 склянка
  • Сіль – 2,5 ст. ложки
  • Оцтова есенція – 2 ст. л.

Процес приготування:

Як почати готувати лечо з помідорів і перцю з часником? Ретельно вимиті помідори обсушити, видаліть плодоніжки. Якщо є якісь зовнішні пошкодження, виріжте їх.

Далі подрібніть томати з допомогою блендера або м’ясорубки.

Подрібнені томати перелийте в глибоку каструлю.

Болгарські перці вимити, видалити насіннєві коробочки. Самі перці нарізати невеликими смужками. Нарізку відправте в каструлю до подрібненим томатам.

Ставимо каструлю з вмістом на вогонь, доводимо до кипіння.

Після цього додаємо сіль та цукровий пісок, вливаємо олію.

Все перемішуємо і проварюємо на помірному вогні приблизно 30 хвилин, періодично помішуючи. За цей час перець перестане бути хрустким, але збереже при цьому пружність.

Зубчики часнику очищаємо, пропускаємо через прес і додаємо в ємність з підготовкою овочами. Перемішуємо, варимо 5 хвилин і вимикаємо газ.

Потім додаємо оцтову есенцію, все ретельно розмішуємо.

Лечо розкладаємо по стерилізованим банкам, закручуємо кришками, перевертаємо догори дном. Остуджуємо заготівлю, обгорнувши теплим рушником. Потім переміщаємо на зберігання в темне місце, де не жарко. Смачна заготівля на зиму готова!

Приємного вам апетиту!

Лечо Лечо «Пальчики оближеш» на зиму Лечо з оцтом на зиму Лечо з перцю на зиму Лечо з перцю, помідорів і часнику Лечо класичне Салат з перцю і часнику на зиму Салати без моркви на зиму