Хочу поділитися запаморочливим за смаком лечо з кабачків і помідорів на зиму. Цим рецептом я користуюся в тому випадку, якщо потрібно рятувати урожай кабачків. Яскраву за смаком і кольором заготівлю закатують у невеликих банках, щоб заготовку можна було з’їсти за один раз.
Інгредієнти: на 2 л.
- Кабачки – 2 кг
- Помідори свіжі – 1 кг
- Болгарський перець солодкий – 500 гр.
- Цибуля ріпчаста – 300 гр.
- Часник – 1 головка
- Перець чилі – 1 шт.
- Масло оливкова – 100 мл
- Лавровий лист – 3 шт.
- Гвоздика – 3 бутона
- Паприка – за смаком
- Цукор-пісок – 30 гр.
- Сіль – 10 гр.
Процес приготування:
Готувати лечо з кабачків і помідорів на зиму просто! Кабачки або цукіні ретельно промийте в проточній воді, обсушити, обріжте кінчики і очистіть шкірку за допомогою овочечистки.
Очищені кабачки розрізати уздовж. За допомогою столової ложки вийміть серцевину з насінням. Наріжте на кубики середньої величини.
Помідори, болгарський перець, гострий перець ретельно вимийте і обсушіть. Болгарський перець і гострий перець очистіть від насіння і серцевини. Ріпчасту цибулю і часник очистіть від лушпиння. Помідори залийте окропом буквально на 1 хвилину, потім перемістіть його в крижану воду і зніміть шкірку.
У підготовлених помідорів вирізати плодоніжку і помістіть їх у чашу блендера, додайте болгарський перець, гострий перець, очищений ріпчасту цибулю і часник, овочі подрібніть до однорідної гладкої консистенції.
Банки ретельно вимийте і стерилізуйте в мікрохвильовій печі або в духовці. Кришки обдайте окропом або закип’ятіть в каструлі. У глибоку каструлю налийте велику кількість питної води, доведіть до кипіння, посоліть, кабачки порційно опустіть в киплячу воду на пару хвилин, потім вийміть з допомогою шумівки і викладіть в стерильні банки.
В каструлю з товстим дном вилийте отриману овочеву масу, додайте цукровий пісок, кухонну сіль, мелену солодку паприку, гвоздику та лавровий лист. Варіть заливку 5-7 хвилин після закипання. Додайте оливкову олію, ретельно перемішайте.
Потім зніміть з вогню і відразу залийте банки з кабачками приготовленою заливкою. Банки накрийте стерильними кришками і помістіть в каструлю, дно якої попередньо застеліть кухонним рушником. Налийте теплої води по плечики банок, поставте на середній вогонь, доведіть до кипіння, зменшіть вогонь і стерилізують заготівлю 15 хвилин.
Акуратно вийміть гарячі банки і добре закрутіть закручуються кришками або загорніть закаточной машинкою. Банки переверніть догори дном, закутати теплою ковдрою, залиште до повного охолодження в такому вигляді.
Потім перемістіть банки з ароматною закускою в темне прохолодне місце на зберігання. Така закуска чудово буде виглядати в якості соусу для макаронних виробів чи іншого гарніри з круп.
Приємного апетиту!
Гострі кабачки на зиму Лечо з помідорами на зиму Лечо з часником на зиму Салат з перцю і часнику на зиму Салат з помідорів пальчики оближеш Салати без оцту на зиму