Хочу поділитися запаморочливим за смаком лечо з кабачків і помідорів на зиму. Цим рецептом я користуюся в тому випадку, якщо потрібно рятувати урожай кабачків. Яскраву за смаком і кольором заготівлю закатують у невеликих банках, щоб заготовку можна було з’їсти за один раз.


Інгредієнти: на 2 л.

  • Кабачки – 2 кг
  • Помідори свіжі – 1 кг
  • Болгарський перець солодкий – 500 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 300 гр.
  • Часник – 1 головка
  • Перець чилі – 1 шт.
  • Масло оливкова – 100 мл
  • Лавровий лист – 3 шт.
  • Гвоздика – 3 бутона
  • Паприка – за смаком
  • Цукор-пісок – 30 гр.
  • Сіль – 10 гр.

Процес приготування:

Готувати лечо з кабачків і помідорів на зиму просто! Кабачки або цукіні ретельно промийте в проточній воді, обсушити, обріжте кінчики і очистіть шкірку за допомогою овочечистки.

Очищені кабачки розрізати уздовж. За допомогою столової ложки вийміть серцевину з насінням. Наріжте на кубики середньої величини.

Помідори, болгарський перець, гострий перець ретельно вимийте і обсушіть. Болгарський перець і гострий перець очистіть від насіння і серцевини. Ріпчасту цибулю і часник очистіть від лушпиння. Помідори залийте окропом буквально на 1 хвилину, потім перемістіть його в крижану воду і зніміть шкірку.

У підготовлених помідорів вирізати плодоніжку і помістіть їх у чашу блендера, додайте болгарський перець, гострий перець, очищений ріпчасту цибулю і часник, овочі подрібніть до однорідної гладкої консистенції.

Банки ретельно вимийте і стерилізуйте в мікрохвильовій печі або в духовці. Кришки обдайте окропом або закип’ятіть в каструлі. У глибоку каструлю налийте велику кількість питної води, доведіть до кипіння, посоліть, кабачки порційно опустіть в киплячу воду на пару хвилин, потім вийміть з допомогою шумівки і викладіть в стерильні банки.

В каструлю з товстим дном вилийте отриману овочеву масу, додайте цукровий пісок, кухонну сіль, мелену солодку паприку, гвоздику та лавровий лист. Варіть заливку 5-7 хвилин після закипання. Додайте оливкову олію, ретельно перемішайте.

Потім зніміть з вогню і відразу залийте банки з кабачками приготовленою заливкою. Банки накрийте стерильними кришками і помістіть в каструлю, дно якої попередньо застеліть кухонним рушником. Налийте теплої води по плечики банок, поставте на середній вогонь, доведіть до кипіння, зменшіть вогонь і стерилізують заготівлю 15 хвилин.

Акуратно вийміть гарячі банки і добре закрутіть закручуються кришками або загорніть закаточной машинкою. Банки переверніть догори дном, закутати теплою ковдрою, залиште до повного охолодження в такому вигляді.

Потім перемістіть банки з ароматною закускою в темне прохолодне місце на зберігання. Така закуска чудово буде виглядати в якості соусу для макаронних виробів чи іншого гарніри з круп.

Приємного апетиту!

Гострі кабачки на зиму Лечо з помідорами на зиму Лечо з часником на зиму Салат з перцю і часнику на зиму Салат з помідорів пальчики оближеш Салати без оцту на зиму