Багато готують лечо, максимально подрібнюючи кабачки, а то і зовсім перекручують їх через м’ясорубку. А ви спробуйте нарізати кабачки соломкою, так краще відчуваються овочі. До того ж, кабачки тоді можна буде використовувати для супів, соусів і т. д.


Інгредієнти: на 2 л.

  • Кабачки – 3 кг
  • Перець чилі – 1 шт.
  • Болгарський перець солодкий (червоний) – 5 шт.
  • Часник – 2 головки
  • Масло рослинне – 250 мл
  • Цукор-пісок – 200 гр.
  • Оцет столовий 9% – 125 мл
  • Сіль – 2 ст. л.
  • Помідори свіжі – 400 гр.

Процес приготування:

Як приготувати лечо з кабачків соломкою? Кабачки помити і почистити. Якщо кабачок молодий, насіння можна не видаляти. Порізати кабачки соломкою, скласти в глибоку каструлю.

Пропустити через м’ясорубку болгарський перець, очищений від насіння, часник, помідори і перець чилі. Якщо помідорів немає, їх можна замінити томатною пастою в такій же кількості. Додати прокрученные овочі до кабачків.

Всипати цукор, додати оцет, рослинне масло і сіль. Перемішати. Дати постояти 1 годину, щоб набігло більше соку. Встановити на вогонь і варити, помішуючи, 40 хв.

Розлити по стерильним банкам, закатати. Перевернути банки догори дном, укутати в що-небудь тепле і дати повністю охолонути. Винести в холодний підвал і там зберігати.

Приємного апетиту!

Гострі кабачки на зиму Лечо з кабачками і перцем Лечо з кабачків пальчики оближеш на зиму Лечо з перцем і часником Лечо з часником на зиму Неймовірно смачні заготовки з лечо Салати без моркви на зиму Солодке лечо на зиму