Багато готують лечо, максимально подрібнюючи кабачки, а то і зовсім перекручують їх через м’ясорубку. А ви спробуйте нарізати кабачки соломкою, так краще відчуваються овочі. До того ж, кабачки тоді можна буде використовувати для супів, соусів і т. д.
Інгредієнти: на 2 л.
- Кабачки – 3 кг
- Перець чилі – 1 шт.
- Болгарський перець солодкий (червоний) – 5 шт.
- Часник – 2 головки
- Масло рослинне – 250 мл
- Цукор-пісок – 200 гр.
- Оцет столовий 9% – 125 мл
- Сіль – 2 ст. л.
- Помідори свіжі – 400 гр.
Процес приготування:
Як приготувати лечо з кабачків соломкою? Кабачки помити і почистити. Якщо кабачок молодий, насіння можна не видаляти. Порізати кабачки соломкою, скласти в глибоку каструлю.
Пропустити через м’ясорубку болгарський перець, очищений від насіння, часник, помідори і перець чилі. Якщо помідорів немає, їх можна замінити томатною пастою в такій же кількості. Додати прокрученные овочі до кабачків.
Всипати цукор, додати оцет, рослинне масло і сіль. Перемішати. Дати постояти 1 годину, щоб набігло більше соку. Встановити на вогонь і варити, помішуючи, 40 хв.
Розлити по стерильним банкам, закатати. Перевернути банки догори дном, укутати в що-небудь тепле і дати повністю охолонути. Винести в холодний підвал і там зберігати.
Приємного апетиту!
Гострі кабачки на зиму Лечо з кабачками і перцем Лечо з кабачків пальчики оближеш на зиму Лечо з перцем і часником Лечо з часником на зиму Неймовірно смачні заготовки з лечо Салати без моркви на зиму Солодке лечо на зиму