Хочу поділитися дуже незвичайним рецептом зимової закуски з цікавим поєднанням інгредієнтів – лечо з кабачків з буряком. Апетитна закуска відмінно підійде як гарнір до м’яса і риби. Цікава заготівля здивує вас своїм неймовірним смаком.


Інгредієнти: на 2 л.

  • Буряк – 1 кг
  • Масло рослинне – 0.75 склянки
  • Оцет столовий 9% – 1 склянка
  • Цибуля ріпчаста – 1 кг
  • Кабачки – 1 кг
  • Перець чорний горошок – 3 шт.
  • Перець духмяний горошок – 3 шт.
  • Лавровий лист – 3 шт.
  • Цукор-пісок – 200 гр.
  • Сіль – 1 ст. л.

Процес приготування:

Як приготувати лечо з кабачків з буряком? Буряк ретельно вимийте. Викладіть в каструлю і залийте холодною водою, доведіть до кипіння на середньому вогні, потім зменшіть вогонь і варіть приблизно 40-60 хвилин. Час варіння у даному випадку залежить від розмірів буряків. Тому вибирайте буряк середнього розміру. Зварену буряк повністю остудіть і очистіть від шкірки. Підготовлену буряк натріть на крупній тертці.

Тим часом кабачки ретельно вимийте і очистіть від шкірки за допомогою овочечистки, розріжте вздовж, а потім за допомогою столової ложки вийміть серцевину з насінням. Очищені кабачки натріть на крупній тертці.

Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, промийте під холодною проточною водою, а потім наріжте дрібним кубиком.

Приготуйте маринад. У глибоку каструлю налийте питну воду. Додайте необхідну кількість цукрового піску, кухонної солі, рослинної олії, столового оцту, лавровий лист, запашний перець горошком і чорний перець горошком. Ретельно перемішайте і поставте на середній вогонь. Доведіть до кипіння, зменшіть вогонь і варіть приблизно 3-5 хвилин.

Потім викладіть подрібнену ріпчасту цибулю і варіть приблизно 3 хвилини.

Слідом викладіть натерту буряк і кабачки.

Варіть овочі приблизно 5 хвилин, періодично помішуючи. Підготуйте банки, вимийте і стерилізуйте їх в мікрохвильовій печі, також можна скористатися духовою шафою або водяний лазнею. Кришки обдайте окропом або прокип’ятіть каструлі приблизно 10 хвилин.

Гарячу закуску з кабачків з буряком акуратно розкладіть по стерильним банкам. Банки з яскравою ароматною закускою помістіть в каструлю, дно якої застелене кухонним рушником. Банки накрийте стерильними кришками, налийте теплої води по плечики банок. Каструлю з банками поставте на середній вогонь і доведіть до кипіння.

Потім зменшіть вогонь, і стерилізуйте банки приблизно 10-15 хвилин в залежності від їх обсягу. Акуратно вийміть гарячі банки з лечо і закрутіть їх стерильними кришками. Банки переверніть догори дном. Залиште в такому вигляді до повного охолодження, закутавши теплою ковдрою. Після чого переверніть охолоджені банки і перемістіть їх у темне місце на зберігання.

Приємного апетиту!

Лечо Лечо без болгарського перцю Лечо з кабачків на зиму Лечо з кабачків пальчики оближеш на зиму Лечо з оцтом на зиму Салати без перцю на зиму Салати без часнику на зиму