Хочу поділитися дуже незвичайним рецептом зимової закуски з цікавим поєднанням інгредієнтів – лечо з кабачків з буряком. Апетитна закуска відмінно підійде як гарнір до м’яса і риби. Цікава заготівля здивує вас своїм неймовірним смаком.
Інгредієнти: на 2 л.
- Буряк – 1 кг
- Масло рослинне – 0.75 склянки
- Оцет столовий 9% – 1 склянка
- Цибуля ріпчаста – 1 кг
- Кабачки – 1 кг
- Перець чорний горошок – 3 шт.
- Перець духмяний горошок – 3 шт.
- Лавровий лист – 3 шт.
- Цукор-пісок – 200 гр.
- Сіль – 1 ст. л.
Процес приготування:
Як приготувати лечо з кабачків з буряком? Буряк ретельно вимийте. Викладіть в каструлю і залийте холодною водою, доведіть до кипіння на середньому вогні, потім зменшіть вогонь і варіть приблизно 40-60 хвилин. Час варіння у даному випадку залежить від розмірів буряків. Тому вибирайте буряк середнього розміру. Зварену буряк повністю остудіть і очистіть від шкірки. Підготовлену буряк натріть на крупній тертці.
Тим часом кабачки ретельно вимийте і очистіть від шкірки за допомогою овочечистки, розріжте вздовж, а потім за допомогою столової ложки вийміть серцевину з насінням. Очищені кабачки натріть на крупній тертці.
Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, промийте під холодною проточною водою, а потім наріжте дрібним кубиком.
Приготуйте маринад. У глибоку каструлю налийте питну воду. Додайте необхідну кількість цукрового піску, кухонної солі, рослинної олії, столового оцту, лавровий лист, запашний перець горошком і чорний перець горошком. Ретельно перемішайте і поставте на середній вогонь. Доведіть до кипіння, зменшіть вогонь і варіть приблизно 3-5 хвилин.
Потім викладіть подрібнену ріпчасту цибулю і варіть приблизно 3 хвилини.
Слідом викладіть натерту буряк і кабачки.
Варіть овочі приблизно 5 хвилин, періодично помішуючи. Підготуйте банки, вимийте і стерилізуйте їх в мікрохвильовій печі, також можна скористатися духовою шафою або водяний лазнею. Кришки обдайте окропом або прокип’ятіть каструлі приблизно 10 хвилин.
Гарячу закуску з кабачків з буряком акуратно розкладіть по стерильним банкам. Банки з яскравою ароматною закускою помістіть в каструлю, дно якої застелене кухонним рушником. Банки накрийте стерильними кришками, налийте теплої води по плечики банок. Каструлю з банками поставте на середній вогонь і доведіть до кипіння.
Потім зменшіть вогонь, і стерилізуйте банки приблизно 10-15 хвилин в залежності від їх обсягу. Акуратно вийміть гарячі банки з лечо і закрутіть їх стерильними кришками. Банки переверніть догори дном. Залиште в такому вигляді до повного охолодження, закутавши теплою ковдрою. Після чого переверніть охолоджені банки і перемістіть їх у темне місце на зберігання.
Приємного апетиту!
Лечо Лечо без болгарського перцю Лечо з кабачків на зиму Лечо з кабачків пальчики оближеш на зиму Лечо з оцтом на зиму Салати без перцю на зиму Салати без часнику на зиму