Лечо з кабачків – це смачне овочеве блюдо, яке дуже просто приготувати вдома. А з томатною пастою і спеціями, воно стане ще пахучіше і апетитніше. Просто неймовірна смакота для всієї родини!
Інгредієнти: на 1.5 л.
- Кабачки – 2 кг
- Болгарський перець солодкий – 8 шт.
- Цибуля ріпчаста – 6 головок
- Морква – 4 шт.
- Оцет столовий 9% – 3 ст. л.
- Томатна паста – 500 гр.
- Олія соняшникова – 1 ст.
- Цукор-пісок – 200 гр.
- Сіль – 2 ст. л.
- Перець чорний мелений – за смаком
- Вода – 2,5 склянки
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування лечо з кабачків з томатною пастою? Кабачки промиваємо водою, знімаємо шкірку і нарізаємо їх кубиками.
Перець очищаємо від насіння і ріжемо на кілька часточок.
Цибулю очищаємо від лушпиння і нарізаємо кубиками, а моркву чистимо і натираємо на тертці. Потім пасеруємо овочі на розігрітому рослинному маслі.
Томатну пасту з’єднуємо з водою, додаємо сіль, цукор і перець і доводимо до кипіння.
У киплячу томатну масу кладемо цибулю з морквою, перці і кабачки, накриваємо все кришкою і тушкуємо на помірному вогні 40-50 хвилин, поки вода майже не випарується. Розкладіть лечо по стерилізованим банкам і накрийте стерилізованими кришками. Загорніть банки і залиште остигати під ковдру.
Приємного апетиту!
Лечо з кабачками і перцем Лечо з томатним соком Лечо класичне Лечо по-болгарськи Овочеві салати на зиму Салат з кабачків, перцю і моркви на зиму Салат з перцю, моркви та цибулі на зиму Солодке лечо на зиму