Кабачок – овоч, який не має яскравого смаку і запаху, тому він служить прекрасною основою для приготування різного роду лечо. Радимо спробувати зварити в мультиварці лечо з кабачків з цибулею, болгарським перцем, яблуками та морквою. Виходить кисло-солодка закуска, яка відмінно підійде до других страв.


Інгредієнти: на 1 л.

  • Кабачки – 1,5 кг
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Яблука – 1 шт.
  • Болгарський перець солодкий – 1 шт.
  • Цукор-пісок – 3 ст. л.
  • Томатна паста – 2 – 3 ст. л.
  • Оцет столовий 9% – 60 мл
  • Морква – 1 шт.
  • Перець чилі – 0,5 шт.
  • Часник – 4 зуб.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком

Процес приготування:

Як почати готувати лечо з кабачків з яблуками? Кабачки помити, очистити від шкірки, видалити насіння з м’якоттю зсередини і потерти на крупній тертці. Почистити від насіння і шкірки яблуко, помити і почистити моркву. Морква і яблуко потерти на крупній тертці.

У перцю видалити насінну коробку. Почистити цибулю і часник. Порізати цибулю, часник і болгарський перець маленькими шматочками. Нарізати помитий перець чилі тонкими кільцями.

Скласти в чашу мультиварки кабачки, моркву, перець, яблуко, цибуля. Посолити, покласти перець горошком і цукор. Влити трохи води і тушкувати близько 25 хв. на програмі «Овочі» або «Гасіння». Додати оцет і подрібнений часник в кінці варіння.

Розлити кипляче лечо по простерилизованным скляним банкам і закатати стерильними кришками. Перевернути під ковдрою і дати дійти до кімнатної температури. Потім перенести в підвал або шафа, де лечо зберігається до весни.

Приємного апетиту!

Гостре лечо на зиму Лечо без стерилізації на зиму Лечо з перцю з томатним соком Лечо з перцю на зиму Лечо з перцю пальчики оближеш Салат з кабачків, цибулі та моркви на зиму Салат з перцю і цибулі на зиму Салат з цибулі і моркви на зиму