Цвітна капуста має досить специфічний смак, проте вона чудово себе проявляє в лечо, закатанном на зиму з помідорами, болгарськими перцями і часником. Для більшої схоронності в закатку додається оцет.
Інгредієнти: на 2 л.
- Капуста кольорова – 1 кг
- Помідори свіжі – 1 кг
- Болгарський перець солодкий – 1 кг
- Паприка – за смаком
- Часник – 2 головки
- Оцет столовий 9% – 100 мл
- Масло олію – 200 мл
- Сіль – за смаком
Процес приготування:
Для того щоб приготувати лечо з кольоровою капустою на зиму, цвітну капусту розібрати на суцвіття, помити. Варити окремо капусту не варто, тільки якщо вас бентежить явний капустяний смак. Тоді можна зварити цвітну капусту протягом 10 хвилин, воду злити і охолодити овоч.
Помідори помити, зняти шкірку, дрібно нарізати.
У перцю вирізати коробку з насінням і нарізати сам перець великими шматочками.
Додати цвітну капусту, солодкий перець, томати в каструлю з товстим дном, влити рослинне масло, додати сіль і перемішати. Гасити близько півгодини на вогні нижче середнього. Якщо кольорова капуста попередньо отваривалась, час приготування краще знизити до 20 хв., інакше капуста перетвориться в пюре.
За 5 хв. до закінчення приготування додати натертий на дрібній тертці часник, оцет, всипати паприку. Розмішати лечо.
Банки попередньо промити в соді разом з кришками, далі сполоснути і простерилізувати звичним способом. Кришки занурити в окріп і потримати в ньому 2-3 хв., дати обсохнути.
Розкласти готове лечо з кольоровою капустою по банках, закатати. Остудити під теплим рушником, заздалегідь перевернувши закачування догори дном. Після охолодження заготовки перенести в прохолодне місце на зимове зберігання.
Приємного апетиту!
Лечо без стерилізації на зиму Лечо з перцю без цибулі та моркви Лечо з перцю і помідорів Лечо з перцю і помідорів без стерилізації на зиму Лечо з перцю на зиму Неймовірно смачні заготовки з лечо Овочеві салати без цукру на зиму Салат з перцю і часнику на зиму