Багато знайомі з такою заготівлею на зиму, як смажені баклажани. Однак не всі знають, що так само можна заготовлювати і кабачки. При мінімальних зусиллях і простому наборі продуктів виходить смачна заготовка, яка порадує довгими зимовими вечорами.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Кабачки – 1,5 кг
  • Часник – 2 шт.
  • Петрушка – за смаком
  • Кріп – за смаком
  • Сіль – 10 гр.
  • Оцет столовий 9% – 1 ст. л.
  • Масло рослинне – 50 мл

Процес приготування:

Почнемо готувати салат зі смажених кабачків з часником. Кількість солі, оцту і рослинної олії в рецепті наводиться на одну літрову банку. Відібрати для заготівлі молоді кабачки, які не будуть перевищувати своїм діаметром діаметр використовуваної банки. Якщо шкірка товста, її краще зрізати, але можна готувати і так. Помити кабачки, обсушити і порізати на кружечки товщиною 1 див.

Обсмажити кабачки на рослинному маслі з обох боків до утворення золотистої рум’яної скоринки. Нарізати очищений часник на дрібні шматочки. Помиту і обсушену зелень порізати або порвати руками на шматки. Банки вимити з содою і сполоснути. На дно влити шар рослинної олії, викласти близько 2 ч. л. часнику в кожну банку. Далі викласти частину кропу і петрушки. Всипати на зелень сіль.

В банки скласти шматочки кабачків, утрамбовуючи і допомагаючи собі ложкою. Далі кабачки дадуть сік. Коли кабачки закінчаться, влити в банки по 1 ст. л. оцту.

Прикрити банки прокип’яченими кришками, встановити їх в каструлю з гарячою водою на деякій відстані один від одного. Стерилізувати заготовки близько 20-25 хвилин. Далі банки вийняти з каструлі спеціальними щипцями і герметично закрутити.

Прибрати закачування остигати в перевернутому вигляді під теплу ковдру, де вони при постійній температурі в теплі поступово охолонуть. Перемістити кабачки в холодне місце, в якому вони будуть зберігатися до весни.

Приємного апетиту!

Овочеві салати без цукру на зиму Салат з кабачків з часником на зиму Салати без капусти на зиму Салати без перцю на зиму Салати без помідорів на зиму Салати у власному соку на зиму