Лечо з огірків і перців найкраще готувати в томатній пасті. Так страва вийде особливо соковитим, а огірки збережуть свої хрусткі властивості! Це дуже смачна і апетитна овочева закуска!
Інгредієнти: на 3 л.
- Огірки – 3 кг
- Помідори свіжі – 1,5 кг
- Болгарський перець солодкий – 4 шт.
- Часник – 8 – 10 зуб.
- Суміш перців – 2 ч. л.
- Кінза – за бажанням
- Базилік свіжий – за бажанням
- Цукор-пісок – 200 гр.
- Сіль – 50 гр.
- Оцет столовий 9% – 100 мл
- Масло рослинне – 60 мл
- Листя чорної смородини – 3 шт.
- Листя хрону – 3 шт.
Процес приготування:
Як почати готувати лечо з огірків і перцю в томатній пасті на зиму? Перед готуванням огірки потрібно промити і замочити їх у холодній воді, щоб з них пішла гіркота. Це також зробить огірочки особливо хрусткими.
Далі нарізаємо невеликими гуртками.
Перці і помідори також промиваємо. Перець очищаємо від насіння і нарізаємо смужками невеликого розміру, а помідори пюрируем з допомогою блендера.
Відправляємо підготовлені продукти в каструлю, додаємо рослинне масло, цукровий пісок, сіль, листя смородини і хрону. Відправляємо все на плиту, доводимо до кипіння і на помірному вогні варимо ще півгодини.
В кінці варіння додаємо оцет, розмішуємо лечо і розкладаємо його в стерилізовані банки, закочує їх кришками.
Приємного апетиту!
Лечо з огірками на зиму Лечо з огірками пальчики оближеш на зиму Лечо з перцем і часником Лечо з перцю і помідорів без стерилізації на зиму Лечо з перцю на зиму Салати без моркви на зиму Салати без цибулі на зиму