Лечо з помідорів і перцю – досить проста в приготуванні закуска. При цьому смак вона має дуже приємний. Лечо можна їсти просто з хлібом, можна використовувати як гарнір до м’ясних страв чи як закуску на святковому столі.
Інгредієнти: на 2 л.
- Помідори свіжі – 4 кг
- Болгарський перець солодкий – 5 кг
- Оцет столовий 9% – 3 ст. л.
- Сіль – 3 ст. л.
- Цукор-пісок – 1 склянка
- Масло рослинне – 1 ст.
Процес приготування:
Готувати лечо з помідорів на зиму легко! Помиті помідори порізати невеликими кубиками, видаливши плодоніжку. Скласти в чашу блендера і повністю подрібнити.
Перелити томатне пюре в каструлю з товстим дном і довести до кипіння.
У перцю видалити насінну коробку і порізати соломкою.
Коли томатне пюре закипить, додати порізаний перець. Прикрити кришкою, щоб страва закипіло. Після закипання варити півгодини на слабкому вогні.
Всипати цукор, сіль, влити рослинне масло і варити до повної готовності ще 15 хв
Влити оцет і варити ще 10 хв
Розкласти приготоване лечо в чисті простерилізовані банки, закрутити кришками і перевернути догори дном, накрити теплою старої курткою і дати повністю повільно охолонути.
Приємного апетиту!
Лечо Лечо з перцю і помідорів пальчики оближеш Овочеві салати на зиму Салат з помідорів пальчики оближеш Салати без моркви на зиму