Лечо з помідорів і перцю – досить проста в приготуванні закуска. При цьому смак вона має дуже приємний. Лечо можна їсти просто з хлібом, можна використовувати як гарнір до м’ясних страв чи як закуску на святковому столі.


Інгредієнти: на 2 л.

  • Помідори свіжі – 4 кг
  • Болгарський перець солодкий – 5 кг
  • Оцет столовий 9% – 3 ст. л.
  • Сіль – 3 ст. л.
  • Цукор-пісок – 1 склянка
  • Масло рослинне – 1 ст.

Процес приготування:

Готувати лечо з помідорів на зиму легко! Помиті помідори порізати невеликими кубиками, видаливши плодоніжку. Скласти в чашу блендера і повністю подрібнити.

Перелити томатне пюре в каструлю з товстим дном і довести до кипіння.

У перцю видалити насінну коробку і порізати соломкою.

Коли томатне пюре закипить, додати порізаний перець. Прикрити кришкою, щоб страва закипіло. Після закипання варити півгодини на слабкому вогні.

Всипати цукор, сіль, влити рослинне масло і варити до повної готовності ще 15 хв

Влити оцет і варити ще 10 хв

Розкласти приготоване лечо в чисті простерилізовані банки, закрутити кришками і перевернути догори дном, накрити теплою старої курткою і дати повністю повільно охолонути.

Приємного апетиту!

Лечо Лечо з перцю і помідорів пальчики оближеш Овочеві салати на зиму Салат з помідорів пальчики оближеш Салати без моркви на зиму