Овочеве лечо на зиму стане ще більш апетитним з додаванням до нього рису. Закуска яскраво різноманітить ваш обідній стіл, а процес приготування здивує своєю простотою.


Інгредієнти: на 1 л.

  • Помідори свіжі – 1 кг
  • Морква – 3 шт.
  • Болгарський перець солодкий – 3 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 2 головки
  • Рис білий – 100 гр.
  • Сіль – 1 ст. л.
  • Цукор-пісок – 3 ст. л.
  • Оцет столовий 9% – 2 ст. л.
  • Масло рослинне – 100 мл

Процес приготування:

Щоб приготувати лечо з рисом на зиму, спершу промиваємо помідори і розрізаємо їх на кілька частин. Після подрібнюємо овочі будь-яким зручним способом.

Кашку з помідор викладаємо в каструлю, доводимо до кипіння і тримаємо на повільному вогні 15 хвилин.

Промиваємо інші овочі. Морква пропускаємо через крупну тертку, цибулю і перець дрібно нарізаємо.

Викладаємо це все до помідорів, додаємо рослинне масло, цукор, сіль і продовжуємо тушкувати.

Всипаємо в каструлю рис і тримаємо на вогні під кришкою ще 20 хвилин.

За 5 хвилин до готовності вливаємо оцет, перемішуємо і знімаємо з вогню. Розливаємо лечо по стерилізованим банкам, закриваємо кришками і відправляємо на зберігання. Готово!

Салат з овочів і рису на зиму Салат з перцю з рисом на зиму Салат з перцю і моркви на зиму Салат з помідорів пальчики оближеш Салат з помідорів, моркви та цибулі Салат з рисом на зиму Солодке лечо на зиму