Овочеве лечо на зиму стане ще більш апетитним з додаванням до нього рису. Закуска яскраво різноманітить ваш обідній стіл, а процес приготування здивує своєю простотою.
Інгредієнти: на 1 л.
- Помідори свіжі – 1 кг
- Морква – 3 шт.
- Болгарський перець солодкий – 3 шт.
- Цибуля ріпчаста – 2 головки
- Рис білий – 100 гр.
- Сіль – 1 ст. л.
- Цукор-пісок – 3 ст. л.
- Оцет столовий 9% – 2 ст. л.
- Масло рослинне – 100 мл
Процес приготування:
Щоб приготувати лечо з рисом на зиму, спершу промиваємо помідори і розрізаємо їх на кілька частин. Після подрібнюємо овочі будь-яким зручним способом.
Кашку з помідор викладаємо в каструлю, доводимо до кипіння і тримаємо на повільному вогні 15 хвилин.
Промиваємо інші овочі. Морква пропускаємо через крупну тертку, цибулю і перець дрібно нарізаємо.
Викладаємо це все до помідорів, додаємо рослинне масло, цукор, сіль і продовжуємо тушкувати.
Всипаємо в каструлю рис і тримаємо на вогні під кришкою ще 20 хвилин.
За 5 хвилин до готовності вливаємо оцет, перемішуємо і знімаємо з вогню. Розливаємо лечо по стерилізованим банкам, закриваємо кришками і відправляємо на зберігання. Готово!
Салат з овочів і рису на зиму Салат з перцю з рисом на зиму Салат з перцю і моркви на зиму Салат з помідорів пальчики оближеш Салат з помідорів, моркви та цибулі Салат з рисом на зиму Солодке лечо на зиму