чи Любите ви лечо так, як любимо його ми?! Соковиті шматочки солодкого болгарського перцю в соусі з помідорів з додаванням ріпчастої цибулі – що може бути краще! Кількість рослинної олії ви можете регулювати самі: якщо хочете, щоб лечо вийшло більш легким – сміливо додайте половину норми, на смак і термін зберігання лечо це не вплине. Оцет, лавровий лист і спеції додадуть лечо приємні пікантні нотки і завершать його приголомшливий смак. Ми впевнені, ви не залишитесь байдужими!
Інгредієнти: на 4 л.
- Цибуля ріпчаста – 1 кг
- Болгарський перець солодкий – 3 кг
- Помідори свіжі – 2 кг
- Сіль – 2 ст. л.
- Цукор-пісок – 1,5 ст. л.
- Масло рослинне – 1,5 склянки
- Оцет столовий 9% – 150 мл
- Лавровий лист – 2 – 3 шт.
Процес приготування:
Готувати лечо з цибулею на зиму легко! Перець промиваємо, викладаємо на кухонний рушник, щоб він трохи обсох. Потім кожен перець розрізаємо навпіл, видаляємо плодоніжки і насіння.
Нарізаємо перець тонкими півкільцями.
Ріпчасту цибулю чистимо, промиваємо і замочуємо в холодній воді на 10-15 хвилин, щоб він не дратував очі.
Потім цибулю нарізаємо тонкими кільцями, якщо цибуля великий – півкільцями.
Помідори промиваємо під проточною водою, викладаємо на бавовняний рушник, щоб вони трохи обсохнули. Потім розрізаємо навпіл помідори і видаляємо плодоніжки.
Помідори подрібнюємо в пюре за допомогою блендера.
Подрібнені помідори викладаємо в сковороду, ставимо на повільний вогонь і доводимо до кипіння, потім зменшуємо вогонь, додаємо лавровий лист, олію, цукор і сіль, викладаємо нарізаний болгарський перець, добре перемішуємо і варимо протягом 10 хвилин.
Після закінчення часу в лечо додаємо нарізану цибулю, перемішуємо і варимо ще 5 хвилин.
Потім в лечо додаємо оцет, перемішуємо і даємо прокипіти лечо 5-7 хвилин, після чого знімаємо його з вогню.
Гаряче лечо розкладаємо по попередньо простерилизованным банкам і закручуємо прокип’яченими кришками.
Залишаємо баночки з лечо при кімнатній температурі до повного охолодження, потім прибираємо їх у темне прохолодне місце на зберігання.
Трохи лечо ми залишили на дегустацію, варто лише почекати, коли воно охолоне і можна насолоджуватися його смаком. Приємного апетиту!
Лечо по-болгарськи Неймовірно смачні заготовки з лечо Салат з перцю і цибулі на зиму Салат з перцю пальчики оближеш на зиму Салат з помідорів, перцю і цибулі Салат з червоних помідорів на зиму Салати з цибулею на зиму Солодке лечо на зиму