Чебуреки називають ледачими, тому що господині не треба торкатися до них руками, тобто замішувати тісто і ліпити чебуреки. Тісто для чебуреків замішується на кефірі і тільки до консистенції сметани. Фарш підходить будь, і його важливо розподілити на тесті тонким шаром. Обсмажуються чебуреки на невеликій кількості олії на маленькому вогні і бажано під кришкою. Цей рецепт до того ж і дуже швидкий.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Для начинки: –
  • Фарш м’ясний – 200 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Для тіста: –
  • Борошно пшеничне – 350 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Кефір – 200 гр.
  • Сода харчова – 0.5 ч. л.
  • Сіль – 1 щіпка

Процес приготування:

Почнемо готувати ледачі чебуреки на кефірі з фаршем. Спочатку підготуємо у вказаній в рецепті кількості всі продукти для ледачих чебуреків.

В посуд для замішування тіста наливаємо кефір, тільки не холодний. До кефіру сиплемо соду, ложкою перемішуємо і залишаємо на кілька хвилин, щоб сода прореагувала з кефіром.

Потім розбиваємо в посуд куряче яйце і ще раз перемішуємо.

Пшеничне борошно просіваємо на сито. Потім її пересипаємо до кефірної суміші.

Ложкою замішуємо тісто до однорідної консистенції. Воно має бути, як густа сметана і не рідке, інакше чебуреки не вийдуть.

М’ясний фарш, посипаємо за своїм смаком сіллю і перцем і, за бажанням додаємо подрібнену цибулину. Фарш добре перемішуємо. Розігріваємо сковорідку з невеликою кількістю рослинного масла. На сковорідку кладемо пару ложок тесту і розподіляємо його тонким і рівним шаром по дну сковороди. На половину коржа тонким шаром кладемо фарш. Смажимо чебурек на маленькому вогні і під прикритою кришкою.

Потім загортаємо на фарш половину коржа і обсмажуємо чебурек ще пару хвилин на обох сторонах. Щоб швидше посмажити чебуреки, можете готувати на 2 сковорідках.

Готові ледачі чебуреки на кефірі з фаршем подаємо до столу гарячими.

Приємного аппетита!

Чебуреки