Сьогодні хочу поділитися улюбленою і неймовірно смачним, на мій погляд, рецепт лінивих пиріжків з лаваша з сиром. Процес приготування випічки досить простий і нетрудомісткий. Скористайтеся цим рецептом, і ніхто з ваших близьких не залишиться байдужим.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Лаваш вірменський – 1 аркуш
  • Картопля – 4 шт.
  • Яйце – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 2 головки
  • Масло рослинне – для смаження
  • Сіль – за смаком
  • Приправа (на вибір) – за смаком
  • Сир плавлений – 100 гр.

Процес приготування:

Готувати ледачі пиріжки з лаваша з сиром просто! Картоплю вимийте в прохолодній проточній воді, а потім очистіть від шкірки за допомогою овочечистки. Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння і промийте під холодною водою.

Очищений ріпчасту цибулю і картоплю натріть на крупній тертці.

До отриманої овочевої маси розбийте куряче яйце, додайте сіль і спеції за смаком.

Плавлений сир натріть на крупній тертці і додайте в миску з іншими інгредієнтами. Кількість сиру за бажанням можна збільшити. Сир можна використовувати будь жирності і текстури. Ретельно перемішайте начинку до однорідної консистенції.

Листи вірменського лаваша розрізати на кілька однакових прямокутних частин. Я зазвичай розрізаю лист на 6-8 частин залежно від розміру лаваша.

На кожну частину лаваша викладіть приготовлену начинку, рівномірно розподіливши її.

Потім акуратно сформуйте трикутні конвертики, склавши навпіл. Попередньо загніть бічні краї всередину, щоб начинка не випала.

Глибоку сковороду добре розігрійте на помірному вогні, налийте невелику кількість рослинної олії і викладіть підготовлені пиріжки, обсмажте до апетитної хрусткої скоринки з двох сторін. Готові ледачі пиріжки з лаваша з сиром, викладіть на тарілку і подавайте на стіл. За бажанням прикрасьте свіжою зеленню.

Насолоджуйтеся гарячої домашньою випічкою!

Закуски з лаваша Лаваш з начинкою Пиріжки з лаваша Пиріжки з лаваша на сковороді Рулет з лаваша