Ледачий медовик в мультиварці готується з простих і знайомих інгредієнтів і процес його приготування займає просто мінімальну кількість часу. В моєму рецепті трохи спростимо приготування цього смачного торта за рахунок приготування коржів не в духовці, а в мультиварці.


Інгредієнти: на 10 порц.

  • Яйце – 5 шт.
  • Масло вершкове – 200 гр.
  • Варена згущене молоко – 1 банка
  • Борошно пшеничне – 2 склянки
  • Цукор-пісок – 1,5 склянки
  • Вода – 0.75 склянки
  • Масло рослинне – 0,5 склянки
  • Мед – 5 ст. л.
  • Кава розчинна – 2 ч. л.
  • Сода харчова – 1 ч. л.

Процес приготування:

Готувати ледачий медовик в мультиварці легко! Відокремити жовтки від білків.

Білки в окремій ємності збити міксером до утворення піни, всипати половину цукру, знову збити.

Воду закип’ятити, залити окропом розчинну каву, перемішати до повного розчинення кави.

Жовтки з другою половиною цукру збити в окремій мисці міксером, додати розтоплений на водяній бані мед, перемішати.

Остиглий кави влити до медової масою.

Розтопити половину вершкове масло, влити його до кавово-медової масою, додати соду, ретельно перемішати.

Поступово всипати в масу борошно, постійно перемішуючи тісто.

Влити в тісто білкову суміш, перемішати.

Чашу мультиварки змастити рослинним маслом. Влити туди підготовлене тісто. Випікати медовик в режимі «Випічка» 50 хвилин.

Потім дати бісквіту постояти в режимі «Підігрів» 10 хвилин.

Потім акуратно витягти медовик з мультиварки.

Дозволяти бісквіт вийшов на чотири коржа.

Другу частину вершкового масла з’єднати зі згущеним молоком, перемішати.

Один з коржів розтерти в крихту.

Решту три коржі промазати кремом з масла і згущеного молока. Потім промазати вгору торта і боки.

Відсипати весь торт крихтою.

Поставити ледачий медовик в холодильник на кілька годин для просочення. Подавати готовий торт строго з чаєм. Це дуже смачно!

Крем для медовика зі згущеним молоком Медовик за 12 хвилин Медовик за 30 хвилин без розкочування коржів Медовик зі згущеним молоком і маслом Торти