Ледачий медовик в мультиварці готується з простих і знайомих інгредієнтів і процес його приготування займає просто мінімальну кількість часу. В моєму рецепті трохи спростимо приготування цього смачного торта за рахунок приготування коржів не в духовці, а в мультиварці.
Інгредієнти: на 10 порц.
- Яйце – 5 шт.
- Масло вершкове – 200 гр.
- Варена згущене молоко – 1 банка
- Борошно пшеничне – 2 склянки
- Цукор-пісок – 1,5 склянки
- Вода – 0.75 склянки
- Масло рослинне – 0,5 склянки
- Мед – 5 ст. л.
- Кава розчинна – 2 ч. л.
- Сода харчова – 1 ч. л.
Процес приготування:
Готувати ледачий медовик в мультиварці легко! Відокремити жовтки від білків.
Білки в окремій ємності збити міксером до утворення піни, всипати половину цукру, знову збити.
Воду закип’ятити, залити окропом розчинну каву, перемішати до повного розчинення кави.
Жовтки з другою половиною цукру збити в окремій мисці міксером, додати розтоплений на водяній бані мед, перемішати.
Остиглий кави влити до медової масою.
Розтопити половину вершкове масло, влити його до кавово-медової масою, додати соду, ретельно перемішати.
Поступово всипати в масу борошно, постійно перемішуючи тісто.
Влити в тісто білкову суміш, перемішати.
Чашу мультиварки змастити рослинним маслом. Влити туди підготовлене тісто. Випікати медовик в режимі «Випічка» 50 хвилин.
Потім дати бісквіту постояти в режимі «Підігрів» 10 хвилин.
Потім акуратно витягти медовик з мультиварки.
Дозволяти бісквіт вийшов на чотири коржа.
Другу частину вершкового масла з’єднати зі згущеним молоком, перемішати.
Один з коржів розтерти в крихту.
Решту три коржі промазати кремом з масла і згущеного молока. Потім промазати вгору торта і боки.
Відсипати весь торт крихтою.
Поставити ледачий медовик в холодильник на кілька годин для просочення. Подавати готовий торт строго з чаєм. Це дуже смачно!
Крем для медовика зі згущеним молоком Медовик за 12 хвилин Медовик за 30 хвилин без розкочування коржів Медовик зі згущеним молоком і маслом Торти