Господині дуже люблять рецепти ледачих голубців, тому що час їх готування значно скорочується, ніж на приготування традиційних голубців. Основним інгредієнтом для будь-яких голубців є капуста. А чи знали ви, що ліниві голубці можна приготувати без капусти?
Інгредієнти: на 6 порції.
- Кабачки – 4 шт.
- Фарш м’ясний – 700 гр.
- Рис білий – 100 гр.
- Цибуля ріпчаста – 2 головки
- Часник – 6 зуб.
- Помідори свіжі – 2 шт.
- Селера – 1 шт.
- Яйце – 1 шт.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Сметана – 100 гр.
- Томатна паста – 100 гр.
- Морква – 1 шт.
- Вода – 0.5 склянки
- Масло рослинне – для змазування
Процес приготування:
Почнемо готувати ліниві голубці без капусти. Рис заздалегідь відварити до напівготовності в підсоленій воді. Воду злийте через друшляк. Овочі добре помийте. Помідор нарізати дрібним кубиком, викладіть в миску. Стебло селери очистіть від волокон, наріжте і додайте в миску. Половину цибулі та часнику очистіть і подрібніть гострим ножем, викладіть в миску. Додайте в миску фарш куряче яйце і рис.
Посоліть і поперчіть фарш. Все ретельно перемішайте.
Молоді кабачки ретельно вимийте під проточною водою. Обріжте кінчики, з допомогою овочечистки, кухонного комбайна або гострого ножа наріжте тонкими слайсами.
З фаршу приготуйте котлети невеликого розміру.
Підготуйте форму для запікання або на деко. Змастіть невеликою кількістю рослинного масла. Котлети оберніть скибочками кабачків і укладіть у форму для запікання.
Приготуйте соус для ледачих голубців. У невеликій ємності змішайте сметану з томатною пастою або кетчупом. Соус можна трохи розбавити водою.
Морква добре помийте, очистіть і натріть на крупній тертці. Добре розігрійте Сковороду, налийте невелику кількість рослинного масла. Викладіть дрібно нарізаний помідор, цибулю, половину подрібненого часнику і натерту моркву. Обсмажте до розм’якшення протягом п’яти хвилин.
Соус з’єднайте з піджаркою, добре перемішайте і залийте отриманою масою ліниві голубці. Форму для запікання поставте в добре розігріту духовку. Запікайте протягом 45 хвилин при температурі 180 градусів.
Ліниві голубці без капусти подавайте на стіл порційно, за бажанням прикрасивши свіжою зеленню.
Приємного апетиту!
Дієтичні страви з кабачків Дуже ліниві голубці Кабачки з м'ясом в духовці Кабачки з фаршем в духовці Кабачки з фаршем і рисом в духовці Ліниві голубці Ліниві голубці в духовці