Ліниві голубці – паличка-виручалочка для господинь. Змішати фарш з підготовленою капустою – це швидко і просто. А далі голубці можна обсмажити на сковорідці, запекти в духовці або приготувати в мультиварці.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Фарш м’ясний (свинина і яловичина) – 1 кг
  • Капуста цвітна – 600 гр.
  • Гречка (відварена) – 2 склянки
  • Яйце – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 2 головки
  • Масло рослинне – 1 ст. л.
  • Суміш перців – 1,5 ч. л.
  • Сіль – за смаком
  • Сметана – за смаком

Процес приготування:

Для ледачих голубців можна використовувати як свіжу, так і квашену капусту. Якщо використовуємо свіжу, то після того, як нашинковали її, добре розминаємо руками, щоб пом’якшити жорсткі волокна. Якщо використовуємо квашену, гарненько її отживаем від зайвої рідини. Викладаємо підготовлену капусту в широку миску. Додаємо фарш і варену гречку. Ріпчасту цибулю очищаємо і дрібно нарізаємо. Подрібнену цибулю обсмажуємо на сковорідці з невеликою кількістю рослинного масла. Також додаємо в миску до решти інгредієнтів. Розбиваємо курячі яйця в миску, кладемо суміш мелених перців, сіль за смаком. Змішуємо всі інгредієнти в мисці руками. З отриманої маси формуємо невеликого розміру голубці.

Деко змащуємо олією. Також можна покласти на деко промаслений пергамент. Викладаємо на деко сформовані голубці, закриваємо листом фольги, загинаючи краї по периметру листа. Духовку розігріваємо до температури 200 градусів. Ставимо деко з голубцями в гарячу духовку і запікаємо протягом 45 хвилин. За десять хвилин до готовності знімаємо фольгу і готуємо до появи рум’яної скоринки.

Готові голубці викладаємо відразу на порційні тарілки і подаємо до столу, поки вони гарячі. Подавати можна зі сметаною.

Приємного апетиту!

Другі страви на кожен день Ліниві голубці Ліниві голубці без рису Ліниві голубці з капустою в духовці Ліниві голубці з капустою і фаршем Ліниві голубці зі свіжої капусти