Голубці, приготовані за цим рецептом виходять дуже смачними і ароматними. Відмітні особливості ледачих голубців шарами – вони мають вигляд запіканки, готуються швидко і просто, заощаджуючи ваш час. За смаком дане блюдо ні в чому не поступається класичному.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Фарш м’ясний – 500 гр.
- Капуста білокачанна – 500 гр.
- Рис білий – 70 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Морква – 2 шт.
- Томатна паста – 2 ст. л.
- Лавровий лист – 2 шт.
- Вода – 200 мл
- Перець чорний мелений – за смаком
- Сіль – за смаком
- Зелень – за смаком
Процес приготування:
Рецепт лінивих голубців шарами гранично простий! Моєму моркву, потім очищаємо її і натираємо на крупній тертці.
З ріпчастої цибулі знімаємо піну і подрібнюємо його невеликими кубиками.
Рис необхідно промити під проточною водою.
В глибоку ємність поміщаємо фарш. Використовувати фарш можна будь, орієнтуйтеся на власний смак. У фарш додаємо підготовлені інгредієнти – промитий рис, подрібнені цибулю і моркву.
Приправляємо меленим перцем і сіллю. Все перемішуємо.
Білокачанну капусту сполосніть водою, зніміть верхні листки і потім наріжте її.
Беремо містку каструлю і приступаємо до викладання страви: спочатку всипаємо приблизно третину від загальної кількості нашаткованої капусти, зверху неї розкладаємо таку ж кількість фаршу і так чергуємо шари 2-3 рази. Верхнім шаром викладаємо капусту.
Приготуємо соус. У ємності розбавляємо томатну пасту і воду, додаємо трохи солі, розмішуємо і вливаємо до вмісту каструлі.
Голубці шарами тушкуємо на невеликому вогні приблизно 15 хвилин, потім додаємо лавровий лист для аромату і продовжуємо тушкувати до повної готовності ще приблизно протягом 40 хвилин.
До столу подавайте блюдо в гарячому або теплому вигляді. За бажанням ліниві голубці можна прикрасити свіжою зеленню.
Приємного вам апетиту!
Другі страви на кожен день Ліниві голубці в каструлі Ліниві голубці з капустою і рисом Ліниві голубці з капустою, рисом і фаршем Ліниві голубці з рисом