За пропонованим рецептом ви можете приготувати ліниві голубці для дитини у віці від двох років. Для дитячого страви береться фарш з телятини, індички, курки або яловичини. Рис використовуються тих сортів, які добре розварюються, капуста нарізати дуже дрібно подрібнюється або з допомогою терки або блендера. Для соковитості страви готуються ліниві голубці для дитини в сметанному соусі.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Фарш м’ясний – 0.5 кг
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Яйце – 1 шт.
  • Рис круглозерний – 4 ст. л.
  • Капуста білокачанна – 300 гр.
  • Для соусу: –
  • Сметана – 1 склянка
  • Томатна паста – 2 ст. л.
  • Сіль – за смаком

Процес приготування:

Як приготувати ліниві голубці для дитини? Круглий рис кілька разів промийте холодною водою і відваріть до повної готовності, а потім остудіть.

Капусту нашаткуйте ножем на тонку соломку. Якщо капуста тверда, то натріть її на крупній тертці або подрібніть в блендері. Нашатковану капусту покладіть в миску, посипте сіллю і рукою трохи перетріть, щоб вона дала сік.

Почистіть цибулю і наріжте її на маленькі кубики.

В окремий посуд покладіть м’ясний фарш, додайте до нього відварений рис і подрібнену капусту, вбийте яйце, трохи посоліть і рукою ретельно вимісіть.

З приготованого фаршу мокрими руками сформуйте невеликі кульки і покладіть їх у форму для запікання, змащену олією.

В піалі змішайте сметану з томатною пастою і невеликою кількістю солі. Цим соусом залийте ліниві голубці у формі. Запікайте блюдо в духовці, розігрітій до 200°С протягом 40 хвилин.
Ліниві голубці для дитини готові. Можете подавати до столу.

Ліниві голубці в духовці Ліниві голубці в духовці з капустою, рисом і фаршем Ліниві голубці з капустою і рисом Ліниві голубці з капустою, рисом і фаршем Ліниві голубці з рисом Ліниві голубці зі свіжої капусти Ліниві голубці класичні