Ліниві голубці подобаються багатьом, але ось готуються вони, на жаль, не так вже й швидко. Однак якщо замість традиційної білокачанної капусти додати в голубці капусту пекінську, справа піде швидше, та й смак у голубців з пекінською капустою виходить набагато м’якше і ніжніше, ніж зазвичай.
Інгредієнти: на 7 порц.
- Фарш м’ясний – 500 гр.
- білий Рис (відварений) – 1 склянка
- Капуста пекінська – 1 шт.
- Томатний соус – 150 мл
- Цибуля ріпчаста – 1 – 2 головки
- Часник – 2 зуб.
- Сметана – 150 мл
- Яйце – 1 шт.
- Вода – 100 мл
- Зелень – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Сіль – за смаком
Процес приготування:
Для того щоб приготувати ліниві голубці з пекінською капустою, пекінську капусту вимийте і дрібно наріжте.
Рис відваріть заздалегідь, додайте до капусти, а також і сирий м’ясний фарш.
Потім потрібно додати сире яйце, цибуля, розкришений дуже дрібно, а потім потрібно підсолити і поперчити все за смаком і добре вимісити.
Руками, змоченими в холодній воді, сформуйте ліниві голубці у вигляді однакових котлет. Готувати їх можна як в глибокій сковороді, в казані, так і в чашу мультиварки.
Соус для голубців готуйте так: розмішайте томатний соус і сметану з часником, сіллю і спеціями, розведіть всі половиною склянки води і заливайте в мультиварку або ж в іншу ємність з ледачими голубцями.
Тушкуйте страву на повільному вогні до готовності, давши соусу спочатку закипіти на вогні сильніше. Якщо готуєте голубці в мультиварці, тоді вибирайте режим «Гасіння» на 20 хвилин, а після – режим «Випічка» на 20 хвилин. Присипте свіжою зеленню голубці за пару хвилин перед кінцем готування.
Подавайте страву до столу гарячим зі сметаною.
Приємного апетиту!
Ліниві голубці Ліниві голубці в мультиварці Ліниві голубці з капустою, рисом і фаршем Ліниві голубці зі свіжої капусти Ліниві голубці класичні Ліниві голубці на сковороді Ліниві голубці як в дитячому саду