Ліниві голубці подобаються багатьом, але ось готуються вони, на жаль, не так вже й швидко. Однак якщо замість традиційної білокачанної капусти додати в голубці капусту пекінську, справа піде швидше, та й смак у голубців з пекінською капустою виходить набагато м’якше і ніжніше, ніж зазвичай.


Інгредієнти: на 7 порц.

  • Фарш м’ясний – 500 гр.
  • білий Рис (відварений) – 1 склянка
  • Капуста пекінська – 1 шт.
  • Томатний соус – 150 мл
  • Цибуля ріпчаста – 1 – 2 головки
  • Часник – 2 зуб.
  • Сметана – 150 мл
  • Яйце – 1 шт.
  • Вода – 100 мл
  • Зелень – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Сіль – за смаком

Процес приготування:

Для того щоб приготувати ліниві голубці з пекінською капустою, пекінську капусту вимийте і дрібно наріжте.

Рис відваріть заздалегідь, додайте до капусти, а також і сирий м’ясний фарш.

Потім потрібно додати сире яйце, цибуля, розкришений дуже дрібно, а потім потрібно підсолити і поперчити все за смаком і добре вимісити.

Руками, змоченими в холодній воді, сформуйте ліниві голубці у вигляді однакових котлет. Готувати їх можна як в глибокій сковороді, в казані, так і в чашу мультиварки.

Соус для голубців готуйте так: розмішайте томатний соус і сметану з часником, сіллю і спеціями, розведіть всі половиною склянки води і заливайте в мультиварку або ж в іншу ємність з ледачими голубцями.

Тушкуйте страву на повільному вогні до готовності, давши соусу спочатку закипіти на вогні сильніше. Якщо готуєте голубці в мультиварці, тоді вибирайте режим «Гасіння» на 20 хвилин, а після – режим «Випічка» на 20 хвилин. Присипте свіжою зеленню голубці за пару хвилин перед кінцем готування.

Подавайте страву до столу гарячим зі сметаною.

Приємного апетиту!

Ліниві голубці Ліниві голубці в мультиварці Ліниві голубці з капустою, рисом і фаршем Ліниві голубці зі свіжої капусти Ліниві голубці класичні Ліниві голубці на сковороді Ліниві голубці як в дитячому саду