Відомо, що голубці – страва, яку довго готується. Щоб заощадити час, господині часто звертаються до рецепту, вимагає менше часу і зусиль на приготування, – лінивих голубців. В скороварці це блюдо готувати ще простіше, а виходить дуже смачно.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Капуста білокачанна – 700 гр.
- Фарш м’ясний – 400 гр.
- Вода – 1 склянка
- Вершки – 1 склянка
- Рис білий – 0,5 склянки
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Морква – 1 шт.
- Часник – 2 зуб.
- Томатна паста – 50 гр.
- Масло рослинне – 2 ч. л.
- Приправа (на вибір) – 0,5 ч. л.
- Сіль – за смаком
Процес приготування:
Як почати готувати ліниві голубці в скороварці? Капусту нашаткувати, пом’яти руками, щоб вона була м’якою.
Цибулю дрібно нарізати, моркву натерти на крупній тертці, змішати ці 3 інгредієнта.
Рис промити кілька разів до прозорості води, висипати його в окрему ємність.
До рису додати продавлений через прес часник, фарш, спеції і сіль. Все перемішуємо руками.
З фаршу з рисом скачати невеликі кульки.
Рослинним маслом змастити дно мультиварки.
Викласти 1/3 капустяної маси, потім – м’ясні кульки, потім ще 1/3 капусти і знову м’ясні кульки. Закрити всі залишилася 1/3 капусти.
В окремій глибокій мисці приготувати заливку: змішати вершки, воду і томатну пасту і спеції за смаком. Все ретельно перемішати.
Полити заливкою наші майбутнє ліниві голубці в мультиварці. Готувати їх годину в режимі «Гасіння». Готовим лінивих голубців дати трохи настоятися в режимі «Підігрів».
Подавати блюдо теплим зі сметаною. Приємного апетиту!
Ліниві голубці Ліниві голубці з капустою і фаршем Ліниві голубці з капустою котлетами Ліниві голубці зі свіжої капусти