Голубці можна приготувати без м’яса і все одно це буде дуже ситним блюдом, яке можна подавати на обід або вечерю. Замінити м’ясо можна грибами.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Капуста білокачанна – 250 гр.
- Печериці свіжі – 600 гр.
- Рис білий – 250 гр.
- Морква – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 2 головки
- Борошно пшеничне – 1 ст. л.
- Мука кукурудзяна – 2 ст. л.
- Сухарі панірувальні – 1 ст. л.
- Томатний сік – 250 мл
- Соєвий соус – 3 ст. л.
- Масло соняшникове – 5 ст. л.
- Сіль – за смаком
- Цукор-пісок – за смаком
- Приправа (на вибір) – за смаком
Процес приготування:
Почнемо готувати ліниві голубці з грибами. Рис відваріть до готовності, злити воду і залиште остигати.
Капусту обмийте, дрібно наріжте або потріть на тертці. Перекладіть капусту в каструлю, залийте її окропом і залиште на 15-20 хвилин під кришкою.
Печериці промийте, просушіть і дрібно наріжте.
З лука зніміть піну і наріжте кубиками.
Моркву помийте, почистіть і наріжте тонкою соломкою.
На сковороді обсмажте цибулю і моркву, потім додайте гриби і посоліть.
З капусти злийте воду, змішайте її з рисом, цибулею, морквою і грибами. Посоліть, приправте і добре перемішайте.
З отриманої маси сформуйте невеликі котлетки, обваляйте їх у суміші кукурудзяного борошна і панірувальних сухарів. Отримані заготовки викладіть на розігріту сковороду і обсмажте з двох сторін.
В окремій мисці змішайте томатний сік, соєвий соус і воду. Додайте цукор, сіль, спеції і 1-2 столові ложки борошна, перемішайте віночком до однорідності.
Форму з високими краями змастіть маслом, викладіть туди голубці, залийте їх отриманим томатним соусом. Блюдо запікайте в духовці при температурі 190 градусів 25-30 хвилин. Ліниві голубці виходять дуже ніжними, тому акуратно вийміть їх з форми і подавайте до столу гарячими.
Приємного апетиту!
Другі страви на кожен день Ліниві голубці Ліниві голубці в духовці Ліниві голубці в духовці з підливою Ліниві голубці з капустою котлетами Ліниві голубці з рисом Ліниві голубці зі свіжої капусти