Ліниві голубці за класичним рецептом гарні своїм простим приготуванням. Смачне блюдо стане великою ситним обідом для всієї родини.


Інгредієнти: на 5 порц.

  • Фарш м’ясний – 500 гр.
  • Капуста білокачанна – 400 гр.
  • Рис білий – 50 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Морква – 1 шт.
  • Яйце – 1 шт.
  • Сметана – 200 гр.
  • Томатна паста – 200 гр.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Масло рослинне – для смаження
  • Зелень – для прикраси

Процес приготування:

Рецепт приготування ледачих голубців за класичним рецептом. Відварюємо рис в підсоленій воді. На це піде близько 10 хвилин.

Подрібнюємо цибулину, моркву пропускаємо через крупну тертку.

Розігріваємо сковороду з рослинним маслом. Обсмажуємо цибулю і моркву, постійно перемішуємо.

За смаком додаємо сіль і перець.

Білокачанну капусту нарізаємо дуже дрібно. Качан не використовуємо.

Подрібнену капусту додаємо до моркви і цибулі, заливаємо водою і тушкуємо на слабкому вогні 20-30 хвилин.

Фарш викладаємо в глибоку миску разом з овочами та рисом.

Відварюємо яйце, подрібнюємо і додаємо в загальну посуд.

Руками перемішуємо всі інгредієнти і ліпимо котлети.

Розігріваємо сковороду з рослинним маслом.

голубці Злегка обсмажуємо на помірному вогні з усіх боків.

Змішуємо сметану з томатною пастою і поливаємо цим голубці в сковороді.

Накриваємо кришкою і залишаємо тушкуватися 40 хвилин на слабкому вогні.

Готове блюдо викладаємо на порційні тарілки і посипаємо подрібненою зеленню. Можна подавати до столу. Приємного апетиту!

Ліниві голубці Ліниві голубці з капустою на сковороді Ліниві голубці зі свіжої капусти Ліниві голубці класичні Ліниві голубці на сковороді з капустою, рисом і фаршем Ліниві голубці як в дитячому саду