Ліниві голубці, які готують в дитячому садку для дітей, виходять по-особливому смачними і корисними. Не всі діти люблять корисну капусту, а ось ліниві голубці їдять з великим задоволенням.


Інгредієнти: на 7 порц.

  • Свинина – 600 гр.
  • Капуста білокачанна – 350 гр.
  • Рис білий – 120 гр.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 2 головки
  • Томатний сік – 400 мл
  • Сметана – 100 гр.
  • Сухарі панірувальні – 50 гр.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком

Процес приготування:

Як почати готувати ліниві голубці як у дитячому садку? Рис добре промийте, наберіть каструлю холодної води, доведіть до кипіння, посоліть, висипте промитий рис і відваріть до напівготовності. Злийте через сито або друшляк.

Морква добре помийте, очистіть, натріть на дрібній тертці. Цибулю очистіть від лушпиння і дрібно наріжте. На добре розігріту сковороду налийте краплину рослинної олії, викладіть підготовлені овочі і обсмажте до розм’якшення.

Білокачанну капусту промийте, просушіть і наріжте дрібним кубиком. Залийте окропом, залиште на 5 хвилин у воді. Злийте рідину через сито.

Свинину добре промийте, просушіть паперовими рушниками, наріжте на невеликі шматочки і пропустіть разом з бланшированою капустою через м’ясорубку. До отриманого фаршу додайте обсмажені овочі та рис. Посоліть і поперчіть. Ретельно перемішайте фарш.

добре розігрійте Сковороду. З фаршу сформуйте руками котлети, обваляйте в панірувальних сухарях і обсмажте на сковороді.

Приготуйте соус. В металеву миску викладіть сметану і влийте томатний сік з м’якоттю або консервовані томати у власному соку. Додайте приправи за смаком. Добре перемішайте і доведіть до кипіння отриману масу.

Обсмажені ліниві голубці викладіть у форму для запікання, залийте соусом і поставте в заздалегідь розігріту духовку. Запікайте голубці 40 хвилин при температурі 180 градусів.

Готові голубці подавати порційно з гарніром або самостійно.

Приємного апетиту!

Другі страви на кожен день Ліниві голубці Ліниві голубці в духовці з підливою Ліниві голубці з капустою і рисом Ліниві голубці з рисом Ліниві голубці зі свіжої капусти