Ліниві голубці – гаряче блюдо, варіацій якого дуже багато. У кожній родині готують по-різному. У кожної господині свій улюблений рецепт, хоча інгредієнти використовуються однакові – капуста, фарш і рис. Я пропоную приготувати ліниві голубці з кольоровою капустою.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Курячий фарш – 400 гр.
  • Капуста цвітна – 170 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Рис білий – 0.25 склянки
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Часник – 3 зуб.
  • Перець чилі – 0.5 шт.
  • Морква – 2 шт.
  • Помідори свіжі – 4 шт.
  • Цукор-пісок – за смаком
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Сметана – за смаком
  • Масло рослинне – для смаження

Процес приготування:

Приступимо до приготування ледачих голубців з кольоровою капустою в духовці. Підготуйте інгредієнти для ледачих голубців.

Заздалегідь підготовлений фарш викладіть в глибоку миску. Очистіть цибулю від лушпиння. Одну цибулину дрібно наріжте і викладіть в миску до фаршу.

Цвітну капусту розділите на суцвіття. За допомогою гострого ножа або кухонного комбайна подрібніть цвітну капусту до середньої крихти. Подрібнену капусту викладіть в миску.

Додайте рис і куряче яйце. Посоліть і поперчіть.

Фарш ретельно перемішайте, залиште відпочити на 10 хвилин.

Морква вимийте, очистіть і натріть на крупній тертці. Наріжте дрібно другу цибулину. Добре розігрійте Сковороду, налийте невелику кількість рослинної олії, викладіть підготовлені овочі. Обсмажте до розм’якшення.

Червоний гострий перець добре помийте, розріжте половину, вийміть насіння і наріжте кільцями. Часник очистіть від лушпиння, подрібніть за допомогою гострого ножа, дрібної терки або преса. Спеції викладіть в сковороду. Ретельно перемішайте.

Візьміть форму для запікання, на дно викладіть обсмажені овочі зі спеціями. З фаршу сформуйте невеликі за розміром котлетки, викладіть на овочі.

Помідори добре вимийте, обсушіть, з допомогою блендера подрібніть в пюре і залийте голубці. Додайте цукровий пісок і посоліть за смаком.

закрийте Форму фольгою і поставте в добре розігріту духовку на 40 хвилин. Після закінчення часу зніміть фольгу і поставте форму запікатися ще на 20 хвилин.

Готові голубці подавайте на стіл, прикрасивши свіжою зеленню і сметаною. Голубці з кольоровою капустою виходять соковитими і ніжними.

Приємного апетиту!

Другі страви на кожен день Ліниві голубці в духовці з капустою, рисом і фаршем Ліниві голубці з капустою в духовці Ліниві голубці з капустою і рисом Ліниві голубці зі свіжої капусти Ліниві голубці як в дитячому саду