Ліниві голубці в сметанному соусі запечемо з овочами в духовці. Це ніжне і соковите блюдо простіше в приготуванні, ніж традиційне, не потрібно возитися з капустяним листям, щоб загорнути кожен голубець. Фарш краще використовувати змішаний, так смачніше.
Інгредієнти: на 7 порц.
- Фарш м’ясний – 500 гр.
- Капуста білокачанна – 500 гр.
- Рис білий – 0.5 склянки
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Яйце – 1 шт.
- Сухарі панірувальні – 3 ст. л.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Масло рослинне – 3 ст. л.
- Для соусу: –
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Помідори свіжі – 350 гр.
- Часник – 2 зуб.
- Приправа Хмелі-Сунелі – 0.5 ч. л.
- Сметана 26% – 150 гр.
- Вода тепла – 0,5 л.
- Сіль – за смаком
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування ледачих голубців в сметанному соусі? Капусту дрібно наріжте і покладіть в глибоку тарілку.
Залийте її окропом з чайника і залиште для розм’якшення на 7-10 хвилин. Важливо, щоб вся капуста була занурена у рідину.
Рис зваріть в підсоленій воді до готовності. Перекладіть в друшляк, але не промивайте, щоб він не втратив клейкість.
Цибулю подрібніть на крупній тертці і додати до фаршу.
Капусту викладіть в друшляк і вичавте руками зайву рідину.
У фарш додайте остиглий рис і віджату капусту, вбийте яйце.
Ретельно перемішайте фарш. Увімкніть Духовку на 200 градусів.
У плоску тарілку насипте сухарі. Сформуйте голубці у формі котлет і умочіть в паніровці з усіх боків.
Складіть голубці у термостійку форму, змащену олією, і відправляйте в духовку на 20 хвилин.
Очищений цибулю наріжте дрібними кубиками і обсмажте до прозорості на середньому вогні в розігрітій сковороді з олією.
Моркву очистіть, промийте, натріть крупно і покладіть до цибулі, перемішайте і посмажте 5 хвилин.
Помідори помийте, розділіть ножем на 2 половини і натріть на тертці, шкірку викиньте.
Покладіть томатну кашку до овочів, видавіть до них через прес часник і посипте хмелі-сунелі.
Все розмішайте і тушкуйте 2 хвилини. Приберіть заправку з плити.
Сметану розведіть теплою водою і розмішайте.
Перелийте сметанную рідина в овочеву заправу, посоліть і додайте перець за смаком.
Дістаньте подпеченные голубці з духовки, полийте їх рівномірно соусного заправкою.
Знову поставте форму в духовку на 30 – 40 хвилин.
Подавайте гарячі голубці з улюбленим гарніром або як самостійну страву, добряче поливши їх соусом.
Приємного апетиту!
Ліниві голубці в духовці Ліниві голубці в духовці з капустою, рисом і фаршем Ліниві голубці в духовці з підливою Ліниві голубці з капустою і фаршем Ліниві голубці з капустою котлетами