Ліниві голубці в сметанному соусі запечемо з овочами в духовці. Це ніжне і соковите блюдо простіше в приготуванні, ніж традиційне, не потрібно возитися з капустяним листям, щоб загорнути кожен голубець. Фарш краще використовувати змішаний, так смачніше.


Інгредієнти: на 7 порц.

  • Фарш м’ясний – 500 гр.
  • Капуста білокачанна – 500 гр.
  • Рис білий – 0.5 склянки
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Яйце – 1 шт.
  • Сухарі панірувальні – 3 ст. л.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Масло рослинне – 3 ст. л.
  • Для соусу: –
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Помідори свіжі – 350 гр.
  • Часник – 2 зуб.
  • Приправа Хмелі-Сунелі – 0.5 ч. л.
  • Сметана 26% – 150 гр.
  • Вода тепла – 0,5 л.
  • Сіль – за смаком

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування ледачих голубців в сметанному соусі? Капусту дрібно наріжте і покладіть в глибоку тарілку.

Залийте її окропом з чайника і залиште для розм’якшення на 7-10 хвилин. Важливо, щоб вся капуста була занурена у рідину.

Рис зваріть в підсоленій воді до готовності. Перекладіть в друшляк, але не промивайте, щоб він не втратив клейкість.

Цибулю подрібніть на крупній тертці і додати до фаршу.

Капусту викладіть в друшляк і вичавте руками зайву рідину.

У фарш додайте остиглий рис і віджату капусту, вбийте яйце.

Ретельно перемішайте фарш. Увімкніть Духовку на 200 градусів.

У плоску тарілку насипте сухарі. Сформуйте голубці у формі котлет і умочіть в паніровці з усіх боків.

Складіть голубці у термостійку форму, змащену олією, і відправляйте в духовку на 20 хвилин.

Очищений цибулю наріжте дрібними кубиками і обсмажте до прозорості на середньому вогні в розігрітій сковороді з олією.

Моркву очистіть, промийте, натріть крупно і покладіть до цибулі, перемішайте і посмажте 5 хвилин.

Помідори помийте, розділіть ножем на 2 половини і натріть на тертці, шкірку викиньте.

Покладіть томатну кашку до овочів, видавіть до них через прес часник і посипте хмелі-сунелі.

Все розмішайте і тушкуйте 2 хвилини. Приберіть заправку з плити.

Сметану розведіть теплою водою і розмішайте.


Перелийте сметанную рідина в овочеву заправу, посоліть і додайте перець за смаком.

Дістаньте подпеченные голубці з духовки, полийте їх рівномірно соусного заправкою.

Знову поставте форму в духовку на 30 – 40 хвилин.

Подавайте гарячі голубці з улюбленим гарніром або як самостійну страву, добряче поливши їх соусом.

Приємного апетиту!

Ліниві голубці в духовці Ліниві голубці в духовці з капустою, рисом і фаршем Ліниві голубці в духовці з підливою Ліниві голубці з капустою і фаршем Ліниві голубці з капустою котлетами