Ліниві голубці з підливою – базове блюдо домашньої кухні. Готуються вони дуже просто і швидко. Підлива робить голубці ще більш соковитими. Головна їх відмінність від класичних голубців в тому, що капуста стає менш помітною і відчутною. Це, в свою чергу, виграшний варіант для дорослих та дітей, які не визнають капусту в чистому вигляді.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Фарш м’ясний – 500 гр.
  • Капуста білокачанна – 250 гр.
  • Рис довгозерний – 100 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Морква – 2 шт.
  • Яйце – 1 шт.
  • Борошно пшеничне – 1 ст. л.
  • Томатна паста – 2 ст. л.
  • Помідори свіжі – 3 шт.
  • Часник – 2 зуб.
  • Вода – 2 склянки
  • Цукор-пісок – 3.5 ч. л.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Масло рослинне – для смаження

Процес приготування:

Приступимо до приготування ледачих голубців з підливою. Білокачанну капусту промиваємо, видаляємо зовнішні листя, розрізаємо навпіл і дрібно шаткуємо.

Нашатковану капусту пересипаємо в каструлю і заливаємо окропом. Таким чином вона злегка подварится. Залишаємо осторонь на 20 хвилин. Якщо качан капусти молодий, то цей крок можна пропустити і перейти до підготовки решти інгредієнтів.

Рис слід промити, потім помістити в каструлю з водою і поставити на вогонь. Як тільки рис закипить, варимо буквально хвилину і знімаємо з вогню. Далі залишаємо рис в такому стані приблизно на 7-10 хвилин. За цей час він досягне напівготовності.

Очищаємо цибулю та нарізаємо дрібними кубиками.

Моркву промиваємо, знімаємо шкірку і натираємо на крупній тертці.

Зубчики часнику дрібно нарізаємо за допомогою ножа (можна пропустити через часникодавку).

ставимо Сковороду на вогонь, вливаємо трохи олії і відправляємо обсмажуватися цибулю (приблизно пару хвилин). На прогрів включаємо духовку, встановивши температурний режим в 200 градусів.

В окрему ємність відкладаємо пару столових ложок обсмаженої цибулі для подальшого додати у фарш.

Моркву пересипаємо в сковороду до цибулі і всі разом готуємо ще протягом 2-3 хвилин.

По готовності відкладіть в сторону 3 столових ложки овочів. Вони будуть необхідні для викладання на дно форми для запікання.

Далі додаємо до моркви і цибулі пшеничне борошно, все перемішуємо.

Потім з’єднуємо вміст сковороди і томатну пасту.

Томати слід вимити. Потім є два варіанти: можна порізати їх дрібними кубиками і додати в сковороду або подрібнити блендером. Все тушкуємо протягом 2-3 хвилин.

Далі в зажарку додаємо сіль, цукор, подрібнений часник, перець за смаком і воду. Готуємо на середньому вогні ще близько 5 хвилин.

З капусти зливаємо всю рідину (можна скористатися шумівкою або друшляком) і перекладаємо її в глибоку ємність.

До капусти додаємо фарш, обсмажену цибулю і вбиваємо яйце. Приправляємо сіллю і перцем.

Всі компоненти перемішуємо, потім додаємо рис і знову перемішуємо до рівномірного розподілу всіх інгредієнтів.

Дно форми покриваємо раніше відкладеними обсмаженими овочами.

Потім руками формуємо голубці і викладаємо їх у форму. Далі поміщаємо блюдо в гарячу духовку приблизно на 20 хвилин.

Коли на голубцях утворилася мінімальна скоринка, дістаємо страву з духовки і викладаємо зверху підливку з овочами. Підлива повинна повністю покрити голубці. Після цього знижуємо температуру духовки до 170 градусів і поміщаємо туди страву на 30 хвилин.

Ліниві голубці готові! Пригощайтеся!

Приємного апетиту!

Ліниві голубці Ліниві голубці в духовці з капустою, рисом і фаршем Ліниві голубці в духовці з підливою Ліниві голубці з капустою Ліниві голубці з капустою в духовці Ліниві голубці з капустою, рисом і фаршем Ліниві голубці з рисом Ліниві голубці класичні