Ліниві голубці котлетами припадуть до смаку кожному, а завдяки тому, що в них немає капусти, то і часу займуть набагато менше, в порівнянні з класичним варіантом. В якості основних інгредієнтів в голубцях як у ледачих, так і класичних використовуються м’ясний фарш, рис та капуста. Капуста може бути білокачанна або пекінська. Блюдо виходить соковитим і смачним. Ліниві голубці котлетами простіше в приготуванні, ніж традиційні.


Інгредієнти: на 5 порц.

  • Фарш м’ясний – 500 гр.
  • Капуста білокачанна – 250 гр.
  • Рис білий – 100 гр.
  • Помідори свіжі – 200 гр.
  • Морква – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Яйце – 1 шт.
  • Томатна паста – 2 ст. л.
  • Масло рослинне – 3 ст. л.
  • Вода – 2 склянки
  • Цукор-пісок – за смаком
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком

Процес приготування:

Приступимо до приготування ледачих голубців котлетами. Білокачанну капусту очистіть, промийте і при необхідності. Дрібно наріжте капусту. Якщо хочете, щоб капуста не відчувалася готових голубках, перекрутіть на м’ясорубці.

Подрібнену капусту перекладіть в ємність і залийте окропом. Накрийте кришкою і залиште на 20 хвилин.

Рис добре промийте під проточною водою. Викладіть в каструлю, залийте холодною водою, доведіть до кипіння. Проваріть рис протягом п’яти хвилин. Вимкніть каструлю і дайте постояти рісу 15 хвилин.

Цибулю і моркву очистити. Ріпчасту цибулю дрібно наріжте. Моркву натріть на крупній тертці.

добре розігрійте Сковороду. Налийте невелику кількість рослинного масла. Викладіть дрібно нарізану ріпчасту цибулю. Обсмажте до м’якості.

Пару ложок обсмаженої цибулі відкладіть в окрему миску. Викладіть в сковороду натерту моркву і обсмажте кілька хвилин. Відкладіть третину обсмажених овочів.

Томатну пасту викладіть в сковороду. Помідори добре помийте, подрібніть за допомогою блендера до однорідної маси і вилийте в сковороду.

Поперчіть і посоліть овочі, додайте цукровий пісок, дві склянки води, доведіть до кипіння і варіть протягом п’яти хвилин.

Капусту злийте через сито або друшляк, або перекладіть з допомогою шумівки в глибоку ємність.

Рис злийте через сито і викладіть в невелику піалу.

До капусти додайте м’ясний фарш, куряче яйце, обсмажену цибулю, який відклали раніше.

Посоліть, поперчіть, додайте рис, ретельно перемішайте.

Підготуйте форму для запікання. На дно рівномірно розподіліть відстрочені овочі.

З фаршу сформуйте невеликі за розміром котлети і розкладіть по обсмаженою овочам. Заздалегідь розігрійте духовку до 200 градусів. Поставте форму в духовку і запікайте голубці протягом 25 хвилин.

Зверху рівним шаром розкласти овочеву підливу.

Якщо підливи виявилося мало, додайте трохи гарячої води з чайника. Зменшіть температуру до 180 градусів, поставте форму назад в духовку на 15 хвилин.

Через 15 хвилин дістаньте форму і закрийте фольгою. Помістіть форму назад в духовку.

Через 30 хвилин вийміть форму з духовки, зніміть фольгу.

Подавайте готові голубці порційно зі сметаною.

Приємного апетиту!

Другі страви на кожен день Ліниві голубці з капустою Ліниві голубці з капустою і рисом Ліниві голубці з капустою і фаршем Ліниві голубці з капустою котлетами