Це блюдо призначений тим, хто любить смачно поїсти і не має досить часу для приготування смачної їжі. Щоб голубці добре тримали свою форму, додамо до фаршу вівсяні пластівці. Тушкуємо голубці на сковорідці і в ароматному сметанно-томатному соусі.
Інгредієнти: на 3 порції.
- Куряче філе – 600 гр.
- Капуста білокачанна – 200 гр.
- Вівсяна крупа – 0.5 ст.
- Яйце – 2 шт.
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Морква – 1 шт.
- Томатна паста – 1 ст. л.
- Борошно пшеничне – 1 ст. л.
- Сметана – 4 ст. л.
- Вода – 1 склянка
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Зелень – за смаком
Процес приготування:
Готувати ліниві голубці з куркою просто! Філе курки помийте і наріжте на середні шматочки. Потім м’ясо перекрутіть на м’ясорубці з середньою ґратами або подрібніть в чаші блендера на маленькій швидкості, щоб фарш не був дрібний.
Шматочок капусти нашаткуйте тонкою соломкою або невеликими квадратиками, покладіть його в миску і залийте на 15 хвилин окропом, щоб капуста стала м’якою. Потім воду злийте, насипте до капусти вівсяні пластівці і все перемішайте.
цибулину і моркву Почистіть, промийте їх і також подрібнити на м’ясорубці або в блендері. Отриману овочеву масу розділіть навпіл і одну половину залиште для фаршу. а другу для соусу.
В окремий посуд покладіть курячий фарш, додайте до нього овочеву суміш і капусту з вівсянкою. У чашці збийте до піни два яйця і цю масу перелийте до фаршу. Потім фарш посоліть, посипте перцем, додати пшеничне борошно і подрібнену свіжу зелень (кріп) і все добре перемішайте.
Розігрійте в сковороді олію. Мокрими руками сформуйте з фаршу котлетки і обсмажте на середньому вогні до рум’яної скориночки з обох сторін. Обсмажені голубці перекладіть на окрему тарілку.
В сковорідку з рештою після смаження маслом перекладіть решту овочеву масу з моркви і цибулі. Потушкуйте ці овочі кілька хвилин і потім додайте воду, томат і сметану. Соус добре перемішайте і трохи посоліть. У цей соус покладіть обсмажені голубці і тушкуйте під закритою кришкою і на маленькому вогні протягом 30-40 хвилин. Голубці, просочившись соусом, збільшаться в розмірі.
Готові ліниві голубці з курки перекладіть в порційні тарілочки, полийте соусом, декорують зеленню і можете подати до столу.
Їжте на здоров’я!
Ліниві голубці Ліниві голубці без рису Ліниві голубці з капустою котлетами Ліниві голубці зі свіжої капусти