Ліниві голубці з м’ясного фаршу стануть підмогою для тих, хто цінує свій час. Ніжні вироби із фаршу, капусти і рису з додаванням моркви, тушковані в томатно-сметанною заправці, готуються просто, для них не потрібно розпарювати капустяне листя.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Капуста білокачанна – 400 гр.
  • Фарш м’ясний – 500 гр.
  • Рис білий – 50 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Вода – 250 мл
  • Морква – 1 шт.
  • Масло рослинне – 5 ст. л.
  • Яйце (варене) – 1 шт.
  • Сметана 20% – 200 гр.
  • Томатна паста – 200 гр.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком

Процес приготування:

Рецепт лінивих голубців з фаршем смачний! Влити в каструлю 150 мл води, довести до кипіння. Злегка підсолити. Всипати промитий рис, дати закипіти. Варити на слабкому вогні, накривши кришкою, 10 хв. Перекласти в сито й остудити.

Цибулю і моркву почистити, помити. Цибулю нашаткувати дрібними кубиками, моркву потерти на крупній тертці.

Розігріти в сковороді 2 ст. л. соняшникової олії. Викласти цибулю і трохи підрум’янити. Потім туди ж відправити моркву. Смажити, заважаючи, 5 хв. на середньому вогні.

З капусти видаляти верхні листки. Прибрати зрізати качан і щільні частини. Підготовлений качан тонко нашаткувати.

Капусту висипати до цибулі та моркви в сковороду. Додати 100 мл води, збільшити вогонь і довести до кипіння, після чого гасити, накривши кришкою півгодини на слабкому вогні.

Фарш викласти в широку миску. Зварене круто яйце почистити, дуже дрібно нарізати і додати у фарш, туди ж відправити рис і тушковані овочі. Додати сіль і перець, можна додати дрібно нарубану зелень і свої улюблені прянощі.

Змоченими в холодній воді руками сформувати голубці у вигляді овальних котлеток.

У глибокій сковороді розігріти залишки рослинного масла, обсмажити ліниві голубці на інтенсивному вогні до появи рум’яної скоринки з усіх боків. Однак до повної готовності не доводити лише до схоплювання скоринки.

Жирну сметану перемішати з томатною пастою, додати сіль і перець. Цією сумішшю залити обсмажені голубці і тушкувати при закритій кришці 40 хв. на слабкому вогні.

Подавати ліниві голубці з густою сметаною.

Приємного апетиту!

Другі страви на кожен день Ліниві голубці Ліниві голубці з капустою Ліниві голубці з капустою і фаршем Ліниві голубці з рисом Ліниві голубці класичні