Коли набридають класичні рецепти голубців, на зміну приходять ледачі. Спробуйте такий варіант вашого гарячого на друге, використовуючи ситну яловичину і ніжну домашню підливу.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Капуста білокачанна – 450 гр.
- Яловичина – 350 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Для заправки: –
- Морква – 1 шт.
- Болгарський перець солодкий – 1 шт.
- Кетчуп – 200 гр.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
- Вода – 1 склянка
Процес приготування:
Почнемо готувати ліниві голубці з яловичини. Капусту ріжемо дуже дрібно. Потім гарненько тиснемо її руками. Солимо, перемішуємо й даємо трохи настоятися.
Яловичину ріжемо максимально дрібними шматочками або ж пропускаємо через м’ясорубку.
Потім змішуємо в глибокій мисці подрібнене м’ясо, капусту і яйце. За смаком можна додати сіль і перець.
Заготовку для голубцом перемішуємо руками. Всі продукти повинні розподілитися рівномірно.
Ліпимо голубці у формі, схожій на котлети. Їх розмір – на ваш розсуд. Але рекомендується ліпити середні «котлетки». Так вони добре будуть випікатися всередині, але при цьому і не пересушаться.
Викладаємо голубці на деко. Кладемо кожен на відстані один від одного, щоб продукт не злилося в одну масу. Відправляємо в духовку. Випікаємо 15 хвилин при температурі 180 градусів.
Чистимо моркву і пропускаємо її через крупну тертку. Болгарський перець подрібнюємо.
З’єднуємо в одній ємності овочі, кетчуп, рослинне масло і воду. Перемішуємо до однорідності.
Дістаємо голубці з духовки, заливаємо їх домашньої підливою і знову ставимо в духовку. Під час випікання страву можна перевертати.
Через 50 хвилин голубці з яловичини під смачної домашньої підливою будуть готові.
Подавайте блюдо в гарячому вигляді з овочами або іншим гарніром, який доводиться вам за смаком. Приємного апетиту!
Другі страви на кожен день Ліниві голубці без рису Ліниві голубці в духовці Ліниві голубці в духовці з підливою Ліниві голубці з капустою котлетами Ліниві голубці зі свіжої капусти