Коли набридають класичні рецепти голубців, на зміну приходять ледачі. Спробуйте такий варіант вашого гарячого на друге, використовуючи ситну яловичину і ніжну домашню підливу.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Капуста білокачанна – 450 гр.
  • Яловичина – 350 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Для заправки: –
  • Морква – 1 шт.
  • Болгарський перець солодкий – 1 шт.
  • Кетчуп – 200 гр.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Вода – 1 склянка

Процес приготування:

Почнемо готувати ліниві голубці з яловичини. Капусту ріжемо дуже дрібно. Потім гарненько тиснемо її руками. Солимо, перемішуємо й даємо трохи настоятися.

Яловичину ріжемо максимально дрібними шматочками або ж пропускаємо через м’ясорубку.

Потім змішуємо в глибокій мисці подрібнене м’ясо, капусту і яйце. За смаком можна додати сіль і перець.

Заготовку для голубцом перемішуємо руками. Всі продукти повинні розподілитися рівномірно.

Ліпимо голубці у формі, схожій на котлети. Їх розмір – на ваш розсуд. Але рекомендується ліпити середні «котлетки». Так вони добре будуть випікатися всередині, але при цьому і не пересушаться.

Викладаємо голубці на деко. Кладемо кожен на відстані один від одного, щоб продукт не злилося в одну масу. Відправляємо в духовку. Випікаємо 15 хвилин при температурі 180 градусів.

Чистимо моркву і пропускаємо її через крупну тертку. Болгарський перець подрібнюємо.

З’єднуємо в одній ємності овочі, кетчуп, рослинне масло і воду. Перемішуємо до однорідності.

Дістаємо голубці з духовки, заливаємо їх домашньої підливою і знову ставимо в духовку. Під час випікання страву можна перевертати.

Через 50 хвилин голубці з яловичини під смачної домашньої підливою будуть готові.

Подавайте блюдо в гарячому вигляді з овочами або іншим гарніром, який доводиться вам за смаком. Приємного апетиту!

Другі страви на кожен день Ліниві голубці без рису Ліниві голубці в духовці Ліниві голубці в духовці з підливою Ліниві голубці з капустою котлетами Ліниві голубці зі свіжої капусти