Я пропоную приготувати ліниві голубці з м’ясом, незважаючи на те, що вони ледачі, прикласти зусилля теж доведеться. Блюдо виходить дуже смачним і ситним. Тим більше голубці – традиційне блюдо, яке в кожній родині готують по-різному. Голубці готують з різними видами м’яса, з рисом і без.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Свиняча шия або Свиняча лопатка – 700 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Капуста білокачанна – 400 гр.
  • Рис довгозерний – 100 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Томатна паста – 3 ст. л.
  • Майонез – 3 ст. л.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування ледачих голубців з м’ясом? Підготуйте інгредієнти для ледачих голубців. Очистіть цибулю від шкірки.

Білокачанну капусту наріжте невеликими за розміром шматочками.

Довгозерний рис добре промийте під проточною водою кілька разів. Наберіть каструлю води, посоліть, доведіть до кипіння, покладіть промитий рис. Після того, як рис закипить, варити його близько п’яти хвилин.

Потім злийте рис через сито або друшляк і відставте в сторону до повного охолодження.

Закип’ятіть каструлю води, підсолити, викладіть нарізану капусту відваріть її протягом десяти хвилин. Потім злийте капусту через друшляк. Рідина від капусти не виливайте. Вона знадобиться для приготування соусу.

Нежирну частину свинини разом з цибулею пропустіть через м’ясорубку. До отриманого фаршу додайте відварений рис і капусту, розбийте куряче яйце, додайте спеціі за смаком.

Добре перемішайте отриманий фарш і залиште хвилин на 15.

Приготуйте соус для голубців. У невелику миску викладіть майонез і томатну пасту.

Додайте 400 мілілітрів рідини, в якій варилася капуста. Ретельно перемішайте віночком, додайте сіль і мелений перець за смаком.

З фаршу сформуйте однакові за розміром котлети. Викладіть їх на попередньо розігріту сковороду.

Залийте приготовленим соусом.

Закрийте сковороду кришкою, доведіть соус до кипіння, зменшіть вогонь і тушкуйте голубці близько 40 хвилин.

Готові голубці подавати порційно. За бажанням прикрасьте свіжою зеленню. Голубці можна подавати як самостійне блюдо, так і з гарніром.

Приємного апетиту!

Другі страви на кожен день Ліниві голубці Ліниві голубці з капустою і рисом Ліниві голубці на сковороді Ліниві голубці як в дитячому саду