Для тих, хто любить домашню випічку, яка не забирає багато часу і не вимагає спеціальних навичок, хочу порадити лимонні мафіни з маком. Десерт має неймовірно ніжну текстуру, незабутній смак і аромат. Спробуйте приготувати соковиті мафіни і порадувати сім’ю.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Борошно пшеничне – 160 гр.
- Лимонний сік – 65 мл
- Мак – за смаком
- Лимонна цедра – 2 ч. л.
- Цукор-пісок – 230 гр.
- Яйце – 3 шт.
- Розпушувач тіста – 1 ч. л.
- Масло вершкове – 200 гр.
- Ванілін – 1 ч. л.
Процес приготування:
Як почати готувати лимонні мафіни з маком? Підготуйте всі необхідні інгредієнти для приготування лимонних мафінів з маком.
Відміряйте необхідну кількість борошна і просіяти через дрібне сито в окрему ємність. Додайте розпушувач.
З допомогою віночка ретельно перемішайте.
Вершкове масло повністю розтопити в мікрохвильовці або на водяній бані.
В глибоку миску насипте необхідну кількість цукрового піску і ванільного цукру. Додайте курячі яйця.
З допомогою міксера ретельно збийте до однорідної пишної консистенції. Також можна скористатися віночком або заглибним блендером.
Сухі інгредієнти в кілька прийомів введіть в збиту масу.
Ретельно перемішайте міксером, блендером або міксером.
Повинна вийти однорідна гладка маса.
В отримане тісто тонкою цівкою введіть розтоплене остигле масло. Ретельно перемішайте міксером, блендером або міксером до стану однорідної гладкої маси
Лимон добре вимийте під водою, а потім обдайте окропом. Обсушити, виклавши на чисте кухонний рушник. За допомогою дрібної терки або спеціального пристосування зніміть лимонну цедру, не зачіпаючи білу частину. Потім видавіть сік, скориставшись спеціальним пристосуванням. Мак, лимонну цедру і лимонний сік додайте в тісто.
Акуратно перемішайте силіконової лопаткою.
Силіконові формочки застеліть спеціальними паперовими формочками для мафінів.
Заповніть готовим тістом на 2/3 висоти, потім поставте в заздалегідь розігріту до 160 градусів духовку. Випікайте мафіни приблизно 25-30 хвилин. Готовність ароматної випічки перевірити зубочисткою або дерев’яною шпажкою. Вона повинна бути абсолютно сухою.
Після закінчення часу обережно, щоб не обпектися, витягніть мафіни з духовки, трохи остудіть, а потім вийміть з силіконових формочок.
Остиглі лимонні мафіни з маком викладіть на блюдо або велику тарілку і подавайте на стіл з чаєм або ароматною кавою.
Приємного апетиту!
Кекси без молока Кекси без родзинок Кекси з маком Лимонний кекс класичний Лимонні кекси Мафіни Мафіни класичні