Ароматний кекс зможе подарувати вам заряд бадьорості і підняти настрій. Такий десерт можна запікати в маленьких формочках, так і на великому деку.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Борошно пшеничне – 5 ст. л.
- Цукор-пісок – 10 ст. л.
- Яйце – 4 шт.
- Масло вершкове – 15 гр.
- Молоко коров’яче – 375 гр.
- Лимон – 1 шт.
- Сіль – 0.5 ч. л.
- Масло рослинне – 1 ст. л.
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування лимонного кексу на молоці? Для початку необхідно взяти глибоку миску і з’єднати в ній борошно, цукор і сіль.
Мій лимон, потім очищаємо його від шкірки, яку необхідно буде подрібнити. Це можна зробити за допомогою блендера або терки.
Беремо ще одну глибоку миску, де буде з’єднувати жовтки з лимонною цедрою і вершковим маслом. Туди ж видавлюємо сік лимона.
Далі сюди необхідно поступово вводити суміш борошна, цукру і солі. Після чого все ретельно перемішати. Наступний крок – додаємо молоко. Дуже важливо стежити за тим, щоб у тісті не утворювалися грудки.
Білки, які не були використані на попередньому етапі, необхідно гарненько збити до піноподібного стану. Після чого їх слід відправити в загальну масу до тесту.
Тісто розливаємо по формах, які повинні бути попередньо змазані рослинним маслом. Відправляємо все в духовку. Кекси випікаються при температурі 180 градусів протягом сорока хвилин.
Подавати готовий кекс потрібно після того, як він охолоне. Можна посипати цукровою пудрою.
Бісквітні кекси Кекси в духовці Кекси на молоці Кекси на молоці в духовці Лимонний кекс класичний