Кекс стане фаворитом серед домашньої випічки для любителів цитрусових десертів. Хороший варіант для сніданку і чаювання. Легкий рецепт ніжного лимонного кексу можна приготувати і на будь яке свято. Гості не встоять перед таким смачним і ароматним десертом.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Яйце – 2 шт.
- Масло вершкове – 125 гр.
- Цукор-пісок – 250 гр.
- Борошно пшеничне – 165 гр.
- Масло рослинне – 40 гр.
- Розпушувач тіста – 0.5 ч. л.
- Лимон – 2 шт.
- Молоко коров’яче – 30 гр.
- Вершки 33% – 60 гр.
- Крохмаль кукурудзяний – 25 гр.
- Сіль – 0.5 ч. л.
- Масло – для змазування
Процес приготування:
Як приготувати лимонний кекс на рослинному маслі? Підготуйте необхідні інгредієнти.
Добре вимийте лимони. Натріть цедру з двох лимонів.
Видавіть сік з двох лимонів спеціальним пристосуванням.
В глибоку ємність викладіть розм’якшене вершкове масло, додайте цукровий пісок. Почніть збивати на середніх оборотах, поступово збільшуючи швидкість. Маса стане пишною і змінить колір.
Додайте цедру лимона, лимонний сік, рослинне масло і добре перемішайте міксером.
Розбийте яйця і за допомогою міксера розмішайте до однорідного стану.
В окрему ємність просійте борошно і сіль разом з розпушувачем і кукурудзяним крохмалем через сито.
В рідку раніше отриману масу вилийте молоко, добре розмішайте. У кілька прийомів додайте просіяні сухі інгредієнти, добре перемішуючи після кожного міксером.
В окрему ємність вилийте охолоджені вершки і почніть збивати на середніх оборотах, поступово збільшуючи швидкість міксера. Збийте вершки до стану густої сметани. Викладіть на тісто і акуратними рухами перемішайте з допомогою силіконової лопатки.
Підготовлену форму для випікання змастіть невеликою кількістю масла (якщо форма силіконова – змащувати не потрібно) або застелити пекарської папером. Перекладіть тісто, розрівняйте силіконової лопаткою. Випікайте 40 хвилин в добре розігрітій духовці при температурі 180 градусів.
Готовність перевірте шпажкою. Кекс вийміть з духовки і дайте охолонути. Готовий кекс акуратно перемістіть на блюдо. Розріжте на шматочки. Прикрасьте цукровою пудрою за бажанням.
Кекс виходить вологим і з ніжним цитрусовим ароматом. Лимонне тісто просто тане в роті! Приємного апетиту!